Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a ajuns o persoană din Alba, victima unor escroci pe aplicația Telegram. A vrut să cumpere cryptomonede, dar a rămas fără bani

Publicat

Cum a ajuns o persoană din Alba, victima unor escroci pe aplicația Telegram. Metoda a fost explicată într-o motivare a Judecătoriei Alba Iulia, din data de 14 august 2024. În mare parte din cazurile de înșelăciune petrecute în mediul on-line este aproape imposibil ca anchetatorii să descopere autorii. 

Escrocii din mediul online folosesc diverse metode pentru a-și ascunde urmele pe internet.

Cazul a fost detaliat de magistrații din Alba, după ce dosarul a fost propus pentru închidere. Din notele magistraților, victima a căzut o persoană din Alba, iar fapta s-a petrecut în luna aprilie a anului 2022.

Din câte se pare persoana în cauză a intrat în disucții, cu alte persoane de pe internet. Atunci, ”autori necunoscuți, pretinzând că strâng bani pentru un proiect cu cryptomonede, au indus în eroare persoana vătămată și au determinat-o să le transmită suma de 350 dolari, cauzându-i astfel un prejudiciu în cuantum de 350 dolari.

S-a mai precizată că din declarația persoanei vătămate a rezultat că această sumă este compusă din suma de 100 dolari transmiși pentru achiziționarea unei monede virtuale și de suma de 250 dolari achitată pentru un abonament într-un grup din aplicația Telegram”, se arată în motivarea instanței.

La mai bine de doi ani de la faptă, magistrații au decis să închidă dosarul din lipsă de probe. Drept urmare, în data de 14 august 2024, dosarul a fost închis de magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate