Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a ajuns un bărbat din Alba să fie căsătorit legal cu două femei în același timp. A comis două infracțiuni cu o semnătură

Publicat

Cum a ajuns un bărbat din Alba să fie căsătorit legal cu două femei în același timp. Răspunsul se află într-o motivare de instanță a Judecătoriei Sebeș. În data de 9 octombrie 2024, o decizie a fost dată într-un caz foarte rar întâlnit pe instanțele din județ, dar și din țară. Infracțiunea pentru care bărbatul s-a ales cu dosar penal a fost cea de bigamie și fals în declarații. 

Potrivit Codului Penal, ”încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.  Asta s-a întâmplat și la Sebeș, în 2023.

Căsătorit legal în același timp cu două femei

S-a întâmplat la Sebeș, în luna august a anului 2023. Atunci, în data de 16 bărbatul în cauză a mers la biroul de stare civilă din Sebeș alături de logodnica sa și au depus actele pentru căsătorie civilă. La momentul respectiv bărbatul a declarat în scris că nu există impedimente în vederea încheierii căsătoriei. Zece zile mai târziu, în data de 26 august, ofițerul de stare civilă a întocmit actele de căsătorie și i-a declarat pe cei doi căsătoriți.

Ce a descoperit ofițerul de stare civilă

După ce a încheiat căsătoria, ofițerul de stare civilă a făcut mai multe verificări. Acesta a descoperit că bărbatul era căsătorit civil, cu o altă femeie. Mai exact era căsătorit din data de 2 februarie 2015, se arată în motivarea instanței.

Dosar penal

Drept urmare, reprezentații Primăriei au făcut o plângere la poliție, care s-a transformat apoi în dosar penal. Bărbatul a fost cercetat pentru fals în declarații și bigamie.

Între timp, la mai bine de un an și jumătate de la comiterea faptei, anchetatorii au decis că fapta este una minoră și că nu este necesară continuarea anchetei.

Drept urmare procurorii de caz au cerut închiderea dosarului. Dosarul a ajuns în atenția magistraților Judecătoriei Sebeș cu propunerea de renunțare la urmărirea penală.

În data de 9 octombrie 2024, magistrații au admis cererea și au închis dosarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate