Connect with us
Publicitate

BLAJ

Cum a ajuns un bărbat din Blaj din victimă, inculpat. A mințit și dus pe o pistă greșită polițiștii care și-au anchetat un coleg

Publicat

Cum a ajuns un bărbat din Blaj din victimă, inculpat. Este vorba despre cazul unui bărbat care a mințit polițiștii în declarații oficiale. În data de 25 iulie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au decis trimiterea acestuia în judecată. 

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul CSM. 

Pe scurt, bărbatul a mințit că a fost hărțuit și chiar scuipat de un polițișt. Acesta a dat declarații în fața colegilor polițistului și chiar a propus mai mulți martori care să îi susțină varianta.

Unul dintre martori a devenit și el inculpat în dosar pentru mărturie mincinoasă.

Ce s-a întâmplat

Interacțiunea dintre polițist și bărbat a avut loc în data de 5 martie 2023. Atunci șoferul (barbatul inculpat) conducea cu viteză pe străzile unui sat din zona Blajului.

Polițistul l-a oprit pe bărbat și pentru că a încălcat viteza legală l-a amendat pe acesta. În timpul interacțiunii șoferul i-a spus polițistului rutier, de două ori, că este un ”om de nimic”.

Ce a spus în fața polițiștilor

Zece zile mai târziu, bărbatul a mers la sediul IPJ Alba și a făcut o serie de declarații.

Acesta a spus că  polițistul ar ”fi avut un comportament inadecvat, respectiv l-ar fi scuipat și ar fi refuzat să îi restituie asigurarea RCA a autoturismului condus la data menționată. Mai mult inculpatul a susținut faptul că persoana vătămată îl hărțuiește și are un comportament necorespunzător în societate, respectiv conduce autoturisme sub influența alcoolului și a provocat un accident rutier pe care nu l-a anunțat”, au notat magistrații în motivarea instanței.

De asemenea acesta a mai declarat și scris, că în data de 5 martie 2023, când a fost oprit de polițist, acesta l-ar fi scuipat.

Mai mult de atât bărbatul a propus și persoane pe post de martor. Unul dintre cei trei propuși a dat o declarație și a spus că se afla pe bancheta din spate a mașinii oprite de omul legii și că a văzut interacțiunea dintre cei doi.

Acesta a susținut versiunea șoferului.

Drept urmare, colegii polițistului au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă și hărțuire, pe numele polițistului.

Cum s-a schimbat ancheta

Însă, audiat, polițistul a venit cu dovezi despre cum s-a petrecut interacțiunea dintre el și șofer. În primul rând imaginile video surprinse pe body-cam-ul polițistului au susținut versiunea acestuia și modul în care a vorbit cu șoferul.

De asemenea, acesta se afla alături de un alt coleg polițist, care a susținut varianta descrisă de colegul său. Mai mult de atât, martorul care a declarat că se afla în mașina la momentul respectiv a mințit, șoferul fiind singurul ocupant al autoturismului.

Dosarul penal a fost clasat, dar altul a fost deschis.

Mai exact, șoferul va fi judecat pentru inducere în eroare a organelor judiciare (deoarece a mințit că a fost scupiat și hărțuit de polițist), iar prietenul său, martor n dosar pentru mărturie mincinoasă.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate