Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanțul pieței auto mondiale, în 2017: Unde s-au vândut cele mai multe automobile. TOP mărci și modele

Publicat

parc masini auto

În lume s-au vândut anul trecut peste 86 de milioane de automobile, dintre care peste 25 de milioane în China și 17 milioane în SUA. SUV-urile au ajuns la o cotă record de 34% din piață, Toyota a fost marca cu cele mai mari vânzări, iar gama F-Series de la Ford este pe locul unu la modele, arată un raport JATO.

Vânzările totale de autoturisme și vehicule comerciale au crescut cu două milioane de unități, iar cea mai spectaculoasă evoluție a avut-o segmentul SUV a cărui cota de piață a crescut de la 30%, la 34%.

În lume s-au vândut anul trecut peste 62 de milioane de mașini pe benzină și aproape 14 milioane diesel. Vânzările de hibride și electrice au totalizat 3,8 milioane de unități, Toyota Prius găsindu-și 210.000 de clienți, iar Nissan Leaf și Tesla Model X, aproape 50.000 fiecare.

Toyota a fost marca numărul unu la vânzări, urmată de Volkswagen. În top 25 marci după vânzări au intrat și trei mărci chineze: Geely, Baojun și Wuling. Ford a fost pe 3, Renault pe 11, iar dintre mărcile germane premium, cel mai bine stă Mercedes (locul 9 în lume), în timp ce BMW este pe 12, iar Audi pe 13.

Cea mai vândută gama a fost Seria de camionete F de la Ford, Toyota Corolla și-a găsit peste 900.000 de clienți, iar Volkswagen Golf, peste 850.000. Cel mai vândut SUV a fost X-Trail de la Nissan, vândut în multe țări și sub numele de Rogue. Honda Civic și-a găsit peste 800.000 de clienți, iar Toyota RAV4, mai mult de 770.000.

sursa: hotnews.ro, jato.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax