Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a căzut o femeie din Blaj, victima unei escrocherii clasice pe internet. Modul în care funcționează țeapa ”coletul blocat”

Publicat

Dosarul în care o femeie din Blaj a devenit victima escrocilor de pe internet a fost închis recent de magistrați. Cazul este unul clasic și a fost numit ”coletul blocat”. 

Oamenii sunt informați că mai au de plătit niște sume modice pentru a-și recupera niște pachete „prinse” în vamă. Scopul acestui înșelătorii este foarte simplu: de colectare a datelor bancare, număr de card și codul de siguranță de pe spatele cardului.

Specialiștii spun că datele sunt doar colectate, iar ulterior ajung pe piața neagră pentru a fi vândute mai departe. Automat, la scurt timp, sume de bani dispar de pe card.

Asta s-a întâmplat și în cazul femeii din Blaj. Cazul este detaliat în motivarea instanței din 19 decembrie 2023.

Femeia a primit un mail prin care era anunțată că trebuie să primească un colet. A primit email-ul în data de 14 mai 2022. În mesaj i se spunea că trebuie să își introducă datele personale și cele de pe card pentru a intra în posesia coletului.

Aceasta a introdus datele cerute, iar la scurt timp a primit un mesaj de la banca la care avea cardul prin care a fost anunțată că din cont i-a fost trasă suma în cuantum de 224,39 lei, fiind victima unei acțiuni de phising.

Deși a fost deschis un dosar penal, femeia nu a mai vrut continuarea anchetei.

Drept urmare, în data de 19 decembrie 2023, judecătorii din Blaj au decis închiderea dosarului penal. Motivarea instanței a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax