Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a dat ceaunul PNL Alba în clocot: Mâncare, șprițuri și politică la team building-ul rustic al liberalilor. Invidia a câștigat

Publicat

Pe un soare copleșitor, liberalii din Alba s-au adunat pe stadionul din Oarda de Jos, să facă ce știu mai bine: să amestece lucrurile. Nu, nu vorbim despre vreo intrigă de partid printr-o primărie sau instituție publică, în numele partidului, ci despre amestecatul în ceaun, spre mulțumirea papilelor gustative. 

Vorbim desigur despre festivalul rustic ”La ceaune”, o tradiție a PNL Alba, ce se desfășoară anual pe stadionul din Oarda de Jos. Este, mai exact, un ”team building” cu iz de serbare câmpenească, în care lipitorul de afișe din campania electorală poate închina o bere sau un șpriț cu președintele de partid sau vicele Consiliului Județean. 

Mai mult de atât, evenimentul este unul cu ușile deschise, iar oricine este binevenit, poate și de asta, duminică, 28 august, mai puteai zări pe la eveniment câte un USR-ist rătăcit. 

Însă nici de data asta liberalii nu s-au abținut să aibă vreo luptă internă, care să se termine printr-un vot. De data asta nu s-au împărțit în tabăra județeană sau a ”domnilor de la București”, ci s-au aliat pe ceaune.

Pe principiul ”fie ca cel mai bun ceaun să câștige”, echipele amestecau de zori în bucate. Mare parte dintre cei prezenți roiau în jurul ceaunelor consilierului local Ionuț Fulea, ale celor din Ighiu și al secretarului adjunct al PNL, Emil Negruțiu.

Din câte se pare, Negruțiu avea un avans consistent; din vorbă în vorbă, dacă voiai să mănânci un o mâncare la ceaun bună, erai trimis automat la cortul său.

La fel, coadă era și la țapul de bere pe care stăpân era fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Raul Tudorașcu.

”Pentru nașul meu, Ionuț Fulea”, s-a auzit la un moment dat de pe scenă, când artista de muzică populară Oana Pintea a început să cânte. Rapid, vocea inconfundabilă a strâns oamenii la horă.

Cu soarele arzător în cap și paharele de șpriț în mână, politica le dădea de cap liberalilor: ”mai puțină politică azi, că ne doare capul de la ea”; însă glumele și ironiile erau prezente.

Orice ceaun se mănâncă cu pâine, cu pită, da nu din aia de Sântimbru la serbarea liberalilor, iar motivul l-a detaliat rapid unul dintre ei: nu reprezintă un pericol pentru noi și nu se referă la gluten, ci la senatorul Matieș.

Cât despre cazanul fostului lor coleg, actualmente primar la Alba Iulia, ”numa de bine” aveau de spus liberalii: e mai ușor să stai pe margine și să vezi cum dă în clocot, că de pe margine nu poți să te murdărești pe haine.

Cine a câștigat premiul pentru cel mai bun ceaun liberal în 2022, la Alba

Se pare că invidia a câștigat în 2022, la Oarda. Este vorba despre ceaunul echipei ”Invidia” Bărăbanț, care s-a clasat pe locul I după jurizare.

Apoi, pe locul al II-lea au fost spartanii, mai exact ”Spartanii”Alba Iulia. Tot pe locul II s-au clasat cei de la ”Doina Mureșului” din Ciugud.

Locul al III-lea a fost câștigat de Valea Pianului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 28.08.2022 at 21:00

    Oricum, la altceva nu se pricep liberalii. Au demonstrat-o şi o demonstrează mereu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax