Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a devenit un minor din Alba din victimă, suspect. Ce au descoperit criminaliștii DIICOT în câteva conversații pe WhatsApp

Publicat

O percheziție informatică într-un dosar al DIICOT Alba Iulia a dus la o nouă cauză deschisă de procurori. Dosarul deschis pentru pornografie infantilă arată cât de mult pot ”săpa” după probe criminaliștii. O soluție a fost dată în acest caz joi, 15 februarie 2024. 

Mai exact un minor a fost cercetat penal după ce criminaliștii au găsit în câteva conversații pe Whats App, mai multe stickere în care apăreau minori în ipostaze indecente.

Din câte se pare acestea au fost descoperite după ce telefonul acestuia a fost percheziționat informatic. Tânărul în cauză era victimă într-un alt dosar penal cercetat de DIICOT Alba Iulia.

Din victimă a devenit suspect

După ce au fost descoperite pozele a fost făcut un alt dosar penal, unde tânărul a devenit suspect.

Potrivit motivării instanței, la cercetarea informatică, în câteva conversații pe WhatsApp, minorul care pe atunci nu avea 14 ani a folosit câteva stikere. Este vorba despre stickere de pe internet.

”au fost identificate 4 fişiere imagine tip sticker în care este reprezentată o persoană de sex masculin minoră având maioul ridicat, în timp ce are organul genital în erecţie; o persoană de sex masculin minoră dezbrăcată, având o jucărie în braţe şi organul genital în erecţie, și încă o poză cu un nou născut”, au notat procurorii DIICOT.

Ce au decis procurorii

După ce au fost descoperite minorul a fost audiat și a spus că datele, conversațiile în cauză au fost transferate de pe un telefon pe altul, când și-a schimbat smarphone-ul.

Mai pe scurt că stickerele au fost folosite în câteva conversații de când avea vârsta de sub 14 ani.

Procurorii au considerat că dosarul poate fi închis, deoarece pozele în cauză, stickerele, erau luate de pe internet, iar victimele nu puteau fi identificate.

Mai mult de atât, o continuare a procesului ar fi costat mult prea mult față de faptele reținute în cauză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax