Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum a explicat Klaus Iohannis, demisia lui Helvig din fruntea SRI. Președintele va propune un nou director al serviciului

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va face o propunere pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii și a încercat să explice demisia lui Eduard Helvig.

În spațiul public apăruseră speculații cu privire la răcirea relației dintre cei doi și despre faptul că demisia ar fi fost provocată chiar de șeful statului. 

„Evident că voi face o propunere pentru această funcţie, fiindcă SRI, cel mai mare serviciu, nu poate să rămână fără conducere civilă.

Este foarte clară această chestiune, dar necesită un pic de timp de pregătire până când putem să facem următorul pas”, a spus şeful statului.

El a explicat că Eduard Hellvig a decis să se retragă din funcţia de director al SRI din motive personale.

„Din motive personale a decis să se retragă. Eu am fost foarte mulţumit de colaborarea cu domnul Hellvig, i-am spus-o, l-am decorat, iar în continuare vom găsi un candidat potrivit pentru această poziţie”, a afirmat şeful statului.

Întrebat dacă ar fi preferat ca Eduard Hellvig să nu demisioneze, preşedintele Klaus Iohannis a zâmbit, fără a da un răspuns, transmite Agerpres.

Potrivit Legii privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, directorul SRI are rang de ministru, fiind numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comună, la propunerea preşedintelui României.

Pe 3 iulie, Eduard Hellvig a anunţat că renunţă la funcţia de director al SRI.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, hotărârea privind demisia directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi vacantarea acestei funcţii.

Foto: SRI – facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 11.07.2023 at 15:57

    Ăsta-i stilul lui, n-are nici o replică, că nu ştie ce să zică. Aduceţi-vă aminte de confruntarea cu Ponta, pe care până la urmă nu a avut cum s-o fenteze, ce replici tăcute avea. Habarnist, ca şi acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax