Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum a explicat ministrul Mediului, primirea festivă cu pâine și sare de la Ighiu: Dacă m-ar fi întrebat înainte, aș fi refuzat

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a comentat miercuri seară situația de la Ighiu semnalată de Alba24.ro, unde a fost întâmpinat cu pâine, sare și vin.

Ministrul venise în cele două sate Ighiu și Șard să vadă efectele inundațiilor. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde i s-au prezentat imaginile de la Alba24 și a fost întrebat cine a venit cu ideea de a fi întâmpinat cu pâine și sare și dacă își dă seama de situația în care a fost pus, în condițiile în care alături, oamenii încă sufereau.

”Eu nu pot să fiu nepoliticos. Este o tradiție locală. Trebuia să aleg între situația în care aș fi jignit autoritățile locale urcându-mă înapoi în mașină sau să fac cale întoarsă și situația în care am acceptat că din punct de vedere al tradițiilor locului este un lucru care se întâmplă la sosirea unui demnitar.

Ceea ce pot să vă spun este că dacă m-ar fi întrebat înainte i-aș fi rugat să nu mă aștepte cu nici un fel de festivism, pentru că eu eram acolo…

Dincolo de acel scurt eveniment de 2 minute, din multele ore pe care le-am petrecut acolo, eu am plecat mulțumit că am lăsat o problemă rezolvată” a spus Fechet.

El a adăugat că cele două sate vor beneficia de lucrări de urgență, care vor fi terminate în următorii doi ani, pentru a evita noi inundații care au devenit obișnuite la Ighiu, în ultimii ani.

”Vom demara de urgență lucrări hidrotehnice cel puțin în intravilanul localității, pentru început” a spus Fechet.

Reamintim că la intrarea în primărie, ministrul Mediului a fost primit cu festivism: mai multe angajate îmbărcate în haine populare l-au așteptat cu pâine și sare.

Când aceștia au coborât din mașini au fost întâmpinați de primarul comunei, Traian Rusu, care i-a poftit să servească dintr-o pâine făcută la Ighiu și un pahar de vin.

Ministrul a fost însoțit de prefectul județului Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel și deputații Florin Roman și Alin Ignat.

După ce au mâncat din pâine și au băut din vin, ministrul a dat mâna cu angajații primăriei care erau așezați în linie la intrarea în instituție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 05.07.2023 at 23:53

    Suntem niste lingai, ne meritam soarta !!!
    Acum sa vedem ce treaba faceti !!!

  2. Popa marcel

    joi, 06.07.2023 at 08:20

    asta este numai ce sa văzut.restul nu se știe.piliticianul roman este bun la promisiuni.facem și dregem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax