Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Cum a fost alungat un urs de talie mare, dintr-un sat din Apuseni. Atenționări de la jandarmi

Publicat

Un urs de talie mare, care a fost observat în această săptămână în satul Gârde din comuna Bistra, în Apuseni, a fost alungat de jandarmi. A fost văzut în două locații din sat, iar a doua oară, aceșita au tras și două focuri de armă.

Jandarmeria Alba precizează că, ”deși ne aflăm în anotimpul hibernal, în ultima perioadă la nivelul județului Alba au existat mai multe sesizări cu privire la apariția urșilor în apropierea locuințelor, în special în zona de munte”.

Intervenția pentru alungarea ursului

Miercuri, o persoană din localitatea Gârde, comuna Bistra, printr-un apel la 112, a sesizat un urs de talie mare, în apropierea școlii, în grădină, la stupi.

”Imediat după primirea apelului SNUAU-112, a fost alertată patrula de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roșia Montană.

Ajunsă la fața locului, a confirmat cele sesizate și, în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021, a alertat instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu.

În cel mai scurt timp a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă și s-a acționat pentru alungarea ursului.

În aceeași zi, după-masa, un nou apel la 112 sesiza faptul că un urs este prezent în aceeași localitate, la o altă locuință.

Imediat s-a acționat pentru alungarea ursului. Au fost utilizate semnale acustice și vizuale pentru a elimina pericolul. Paznicul de vănătoare a tras 2 focuri de armă”, a transmis jandarmeria.

15 apeluri ce semnalau prezența urșilor în apropierea locuințelor

De la începutul lunii octombrie, la nivelul județului Alba, au fost înregistrate un număr de 15 apeluri la 112, care au semnalat prezența unor animale sălbatice în apropierea locuințelor.

Jandarmeria Alba recomandă persoanelor care întâlnesc animale sălbatice

  • să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni
  • să se îndepărteze de zona de pericol
  • să sesizeze de urgență autoritățile competente prin apel la numărul unic de urgențe 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax