Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost oprit în trafic un bărbat care conducea băut pe un drum județean din Alba. De ce a fost arestat preventiv

Publicat

Un bărbat care a condus băut pe DJ 107 C între localitățile Limba și Oarda de Jos a fost arestat preventiv. Acesta a fost oprit în trafic de alți șoferi, care au observat mașina condusă haotic și au sunat la 112.

Ulterior, oamenii legii au descoperit că acesta nu avea permis și avea și alte infracțiuni la activ, pentru care executase deja pedepse cu închisoarea.

Cum a fost oprit în trafic și de ce a fost luată decizia de arestare preventivă, explică procurorii, într-un comunicat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în 12 mai 2023, ca urmare a propunerii procurorului, ”judecătorul din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului L.S.D, măsura preventivă fiind luată ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului”.

Oprit în trafic de alți șoferi

În referatul cu propunerea de arestare preventivă s-a reținut faptul că:

”În data de 11.05.2023, în jurul orei 11.00, numitul L.S.D., recidivist, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, a condus pe drumurile publice de pe raza loc. Oarda de Jos, jud. Alba, DJ-107-C autovehiculul marca Skoda, în timp ce se afla sub influența alcoolului, având o îmbibaţie alcoolică superioară valorii 0,80 g0/00 alcool pur în sânge, respectiv valorile de 2,38g 0/00  și 2,27g 0/00 alcool pur în sânge.

În cadrul referatului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a mai reținut și faptul că <(…) din declarația martorilor T. și I., conducători auto care se deplasau în aceeași direcție cu numitul L.S.D, constatând că acesta conducea haotic și agresiv, încălcând în mod repetat marcajul longitudinal de pe axul drumului, și care au reușit să îl determine pe acesta din urmă să oprească autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers Limba – Oarda de Jos, iar apoi au apelat SNUAU 112, sesizând faptul că L.S.D. conducea autoturismul marca Skoda în timp ce se afla în stare de ebrietate.(…)>”.

Condamnat anterior pentru alte infracțiuni

Totodată, propunerea de arestare preventivă a inculpatului a fost susținută și de argumente ce privesc persoana acestuia, reținându-se: <(…) în ceea ce privește persoana inculpatului L.S.D., din analiza fişei de cazier judiciar rezultă că acesta nu se află la primul contact cu legea penală, fiind condamnat anterior pentru săvârşirea unor infracțiuni de tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat, pentru care a executat pedepse în regim de detenţie. Pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare, executată în regim de detenție, reprezintă primul termen al recidivei postexecutorii (…).>

Precizăm că luarea de măsuri preventive are ca scop asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii inculpaților de la urmărirea penală sau judecată, precum și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, iar aceste măsuri nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax