Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost prins un hoț care a încercat să dea o lovitură la o casa din Sebeș. A fost trimis în judecată pentru tentativa de furt

Publicat

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru tentativă de furt calificat, după ce a intrat într-o casă din Sebeș, dar a fost surpins de o femeie și a ieșit în grabă. 

În data de 24 martie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, pe rolul Judecătoriei Sebeș. 

Modul în care acesta a fost prins de familia care locuiește în casa în care a intrat este descris de magistrați în motivarea instanței, motivare disponibilă pe portalul rejust.ro.

Fapta s-a petrecut în 8 octombrie a anului 2022.

Potrivit motivării instanței, bărbatul a ajuns în Sebeș cu o mașină de ocazie, în jurul orei 14.3o.

Atunci, deplasându-se pe jos înspre centrul municipiului, inculpatul a ajuns pe o stradă, unde a încercat porțile mai multor locuințe, dintre care a găsit-o neasigurată doar pe cea a imobilului în cauză.

Văzând că poarta este neasigurată, inculpatul a pătruns în curtea imobilului și s-a îndreptat direct spre ușa de acces în locuință, pe care a accesat-o, constatând că este tot neasigurată.

Pătrunzând în interiorul locuinței, inculpatul s-a îndreptat spre o cameră cu destinația de dormitor matrimonial situată pe latura sudică a casei, după care a intrat în interiorul acesteia cu intenția de a sustrage bunuri. Inculpatul avea asupra sa un rucsac și o borsetă prinsă la mijloc, ambele de culoare închisă.

La un timp foarte scurt după ce inculpatul a pătruns în încăperea cu destinația de dormitor, martora, mama persoanei vătămate, s-a îndreptat către ușa de acces în locuință, intenționând să coboare în pivniță.

În acel moment, auzind zgomot, numitul a părăsit camera în care intrase, fără a sustrage niciun bun, intersectându-se cu numita, care a început să strige din cauza stării de șoc.

Inculpatul a părăsit incinta locuinței, iar ulterior a curții, fiind urmat în grabă de către femeie, care l-a ajuns din urmă, în stradă, și i-a solicitat să rămână pe loc și să îi prezinte conținutul rucsacului.

Inculpatul  s-a conformat și i-a înmânat rucsacul, afirmând totodată că a intrat în locuință deoarece a strigat de la poartă și nu a auzit nimeni, iar intenția sa a fost de a cere de lucru pentru o zi, ca să facă rost de mâncare.

După ce a constatat că în rucsac nu se află nimic, i-a înapoiat inculpatului rucsacul, care a plecat de la fața locului grăbit, după care a început să fugă, în direcția restaurantului Turn.

În acest timp, numita a ieșit în stradă alături de bunica sa și, observând că  o luase la fugă, și-a apelat telefonic tatăl, transmițându-i ce s-a întâmplat.

După ce a fost apelat de fiica sa, bărbatul, care se afla la magazinul Lidl alături de soția sa, s-a urcat rapid în autovehicul și a pornit în viteză spre domiciliu, reușind să îl intercepteze pe bărbat care în acel moment părăsea strada în fugă.

Solicitându-i inculpatului să rămână pe loc, acesta s-a conformat până la sosirea organelor de poliție, alertate telefonic, care l-au condus ulterior la sediul poliției.

Cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra inculpatului au fost găsite suma de 600 lei și 50 de euro, un telefon mobil, precum și un bilet de avion cu destinația , pentru data de 09.10.2022”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de furt calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax