Connect with us
Publicitate

BLAJ

Cum a fost prins un tânăr dintr-o comună din Alba, care a furat bunuri, de două ori, dintr-o gospodărie. A avut doi complici

Publicat

Un tânăr din comuna Valea Lungă a reușit să fure bunuri de două ori dintr-o gospodărie din localitate. Polițiștii au reușit să-i prindă pe complicii lui în primele zile după comiterea faptelor, respectiv în luna aprilie, dar acesta a fost găsit abia în 16 august.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un tânăr de 32 de ani, din comuna Valea Lungă, identificat joi, de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, ca persoană bănuită de săvârșirea unor furturi care au fost sesizate poliției la data de 6 aprilie 2023, respectiv 16 aprilie 2023. Acesta se sustrăgea cercetărilor, de patru luni.

În 6 aprilie, bărbatul, împreună cu încă două persoane (față de care a fost luată măsura reținerii, la data de 19 aprilie 2023), ar fi pătruns în locuința unui cetățean din Valea Lungă de unde ar fi sustras scule electrice și mai multe găleți cu vopsea, în valoare de aproximativ 970 de lei.

Ulterior, în noaptea de 15/16 aprilie, bărbatul ar fi revenit la locuința păgubitului și ar fi sustras alte 20 de găleți de vopsea, precum și un cablu electric.

Prejudiciul, în cuantum de 950 de lei a fost recuperat integral.

Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cum au fost prinși ceilalți doi tineri

În 19 aprilie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat 3 tineri, unul de 31 de ani și doi de 25 de ani, toți din comuna Valea Lungă, ca persoane bănuite de săvârșirea unor furturi care au fost sesizate poliției la data de 6 aprilie, respectiv 16 aprilie.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 6 aprilie 2023, doi dintre aceștia ar fi pătruns în locuința unui cetățean din Valea Lungă de unde ar fi sustras scule electrice și mai multe găleți cu vopsea, în valoare de aproximativ 970 de lei. Ulterior, în noaptea de 15/16 aprilie 2023, tânărul de 31 de ani ar fi revenit la locuința păgubitului și ar fi sustras alte 20 de găleți de vopsea precum și un cablu electric, pe care le-ar fi transportat cu un autoturism condus de cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 25 de ani.

Față de cei doi tineri de 25 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. La data respectivă, polițiștii desfășurau activități specifice, în vederea depistării tânărului de 31 de ani, care se sustrăgea cercetărilor, precum și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax