Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost spart sediul Electrica de o bandă de hoți din Alba Iulia. Alte patru lovituri ”ca în filme”, date într-o lună

Publicat

mascati politie noaptea

O bandă de hoți din Alba Iulia a dat într-o lună de zile cinci spargeri, pe timp de noapte, asupra unor sedii ale unor firme din oraș. Faptele bărbaților și modul de operare par desprinse din filme. 

Hoții au intrat în sediul Electrica, din centrul orașului de unde au încercat să fugă cu o cutie de valori, au spart o agenție de pariuri și un magazin de unde au plecat cu bani și zeci de cartușe de țigări, dar și o firmă de unde au furat bunuri și bani în valoare de aproape 100.000 de lei. 

Faptele s-au petrecut în perioada 23 iulie – 20 august 2020, și deși aceștia purtau cagule, măști de protecție, mănuși și haine de culoare închisă, polițiștii au reușit să îi identifice grație faptului că în mare parte, toată acțiunea bărbaților a fost surprinsă de camere de supraveghere montate în zonele în care aceștia au dat spargerile.

Mai mult de atât, polițiștii au montat camere de supravehgere în zona în care bărbații locuiau și i-au surprins pe aceștia în timp ce se întorceau acasă de la o spargere.

De asemenea, pentru o perioadă de timp telefoanele inculpaților au fost interceptate de oamenii legii.

Pe 21 mai, magistrații Judecătoriei Alba Iulia i-au condamnat pe bărbați la ani grei de închisoare dar și la plata a unor sume mari de bani pentru cheltuielile de judecată.

Mai mult, motivarea instanței în care modul de operare al bărbaților este detaliat, a fost făcută publică.

Spargerile date de banda de hoți

Sediul unei firme din care au furat bunuri și bani în valoare de aproximativ 100.000 de lei

Prima spargere din dosar a fost dată la o firmă din Alba Iulia în noaptea de 23 spre 24 iulie, de unde au furat un ”aspirator profesional Karcher, două seturi de cabluri pentru pornire auto, două ciocane pneumatice, un sac cu cupru, șase uși de acces din lemn de culoare maro, prelungitor trifazic și cabluri electrice, mai multe scule electrice și unelte, o imprimantă marca Xerox, un laptop Lenovo, patru hard-disk-uri, cinci telefoane mobile marca Samsung și suma de 23.000 lei (destinată plății salariilor)”, se arată în motivarea instanței.

Apoi o parte din bunuri le-au vândut în Sebeș, dar și în curtea unei locuințe din zona Talciocului din Alba Iulia.

Modul de operare a fost unul simplu: unul dintre hoți a fost angajat ca zilier al firmei și a știut exact unde se aflau bunurile și cum să intre în firmă.

Sediul Electrica din centrul municipiului Alba Iulia

În noaptea de 25 spre 26 iulie, în jurul orei 04.30, bărbații au forțat un geam din incinta casieriei, au intrat în clădire și dintr-un dulap au furat 252 de lei, dar prada cea mare era cutia de valori. Însă, agentul de pază a auzit zgomote și a mers în casierie să vadă ce se întâmplă: în acel moment bărbații s-au speriat și au aruncat cutia de valori pe geam, care a căzut pe trotuarul din fața clădirii.

Apoi au fost observați pe camerele de supraveghere montate pe sediul ADR Centru cum fugeau spre parcul de joacă din zona respectivă, se mai arată în documentul citat.

O casă de pariuri

Câteva nopți mai târziu, în noaptea de 2 spre 3 august, în jurul orei 2.30, au forțat ușa de acces al unei case de pariuri și au intrat în incinta firmei. Acolo cu un baros au început să lovească în seif pentru a-l sparge, însă nu au reușit deoarece a pornit alarma.

Mai mult de atât, unul dintre hoți care se afla în stradă a fost observat de un cetățean dintr-un bloc situat în apropierea firmei, care l-a întrebat ce face. Atunci inculpatul a strigat către restul hoților că au fost descoperiți și trebuie să fugă, se mai arată în motivarea instanței.

Un magazin din zona Talciocului

33 de cartușe de țigări pe care le-au pus într-un cearșaf și în jur de 6000 de lei a fost prada pe care bărbații au furat-o dintr-un magazin din zona Talciocului. Însă aceștia au abandonat țigările și au fugit în zona Talciocului.

Însă, când au dat spargerea asupra magazinului, zona în care aceștia locuiau era deja monitorizată video de anchetatori și doi dintre inculpați au fost observați pe camerele video.

O casă despre care știau că se află bunuri de valoare în ea

Ultima lovitură a bărbaților a fost dată în noaptea de 20 spre 21 august. Atunci au intrat într-o casă de unde au furat unelte și scule electrice, precum și trei televizoare (două marca Philips și unul marca LG), cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum total de aproximativ 50.000 lei, au mai precizat magistrații în motivare.

Pedepsele

După mai multe luni de cercetare și audiere a inculpaților dar și a martorilor, printre care persoane care au cumpărat bunuri furate de aceștia, bărbații au fost aduși în fața instanței de judecată. Unii dintre ei au fost arestați preventiv.

Ce pedepse au primit aceștia la Judecătoria Alba Iulia

G. G. nu se afla la prima abatere de la lege. Pentru faptele comise, dar și pentru alte fapte penale pe care le-a comis în ultimii ani, prin contopiere bărbatul a fost condamnat la 6 ani și două luni de închisoare.

N. D. un tânăr de 27 de ani, fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru furt calificat. De asemenea magistrații au menținut arestarea la domiciliu a acestuia.

S.I.D, un tânăr de 25 de ani, fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare.

V.I.Ș. un bărbat de 31 de ani a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire.

De asemenea, mare parte a bunurilor care nu au fost vândute au fost restituite proprietarilor.

Mai mult de atât, inculpații au fost obligați ”la plata sumei totale de 69.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 65.000 lei reprezintă cheltuieli din cursul urmăririi penale, iar suma de 4.000 lei cheltuieli din cursul camerei preliminare și judecății”, se mai arată în motivarea instanței.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea acesteia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax