Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a obținut un fost caporal al unei unități militare din Alba zeci de mii de lei, de la un bărbat care voia să intre în Armată

Publicat

Un fost caporal al unității militare din Sebeș a reușit să obțină de la un bărbat 52.290 de lei, după ce i-a dat de înțeles că îl va ajuta să se angajeze în armată. Modul în care bărbatul a obținut banii și promisiunile false pe care le-a făcut victimei au fost descrise de magistrații Tribunalului Alba, după ce acesta a fost condamnat.

În data de 26 august 2024, magistrații Tribunalului Alba au admis înțelegerea pe care bărbatul a făcut-o cu procurorul de caz. 

Fostul caporal, Daniel V.P., a ajuns în fața instanței după ce bărbatul căruia i-a promis că îl va ajuta să devină șofer la unitatea militară a mers la DNA Alba Iulia.

Mai exact, după ce și-a dat seama că a fost tras pe sfoară, bărbatul a mers și a denunțat faptele acestuia la Poliție. În urma denunțului anchetatorii au intrat pe fir și au strâns probe pentru a-l trimite în judecată pe caporal. Între timp inculpatul și-a dat demisia din Armată.

Promitea că are influență la București și la conducerea unității

Faptele s-au petrecut în 15 decembrie 2022 – 25 martie 2023. Atunci victima, un bărbat care căuta un loc de muncă a intrat în contact cu angajatul unității militare UM 01760 Sebeș.

Acesta l-a întrebat dacă nu ar fi un loc de muncă disponibil în armată ca șofer. La o zi distanță de la interacțiune, caporalul l-a sunat și i-a spus că va rezolva angajarea sa.

Bărbatul i-a dat de înțeles că are un grad militar superior, că lucrează pentru o unitate din București și că are chiar influență la persoane din conducerea MApN, care pot decide cine se poate angaja la unitățile militare.

Însă pentru a ”rezolva” angajarea sa, caporalul a spus că are nevoie de mai multe sume de bani, pentru a le da celor cu putere de decizie.

A cerut zeci de mii de lei bani pe care ”trebuia să îi ofere mai departe”

În total, a cerut și a primit de la bărbatul care voia să se angajeze la unitatea militară suma de 52.290 de lei. Pe tot parcursul timpului în care a solicitat bani, acesta îl mințea pe bărbat că lucrează la angajarea sa.

Ba mai mult la un moment dat l-a chemat la unitatea militara și i-a spus să se prezinte la ora 15.30 pentru a discuta cu cei din conducerea unității. Apoi i-a spus că cei de la conducere și-au schimbat programul și că au discutat despre angajarea sa.

Însă acest fapt nu s-a petrecut. Drept urmare, bărbatul a făcut un denunț și a dus o serie de dovezi, printre care și o serie de discuții pe WhatsApp.

”Din analiza mesajelor transmise pe WhatsApp, între cei doi, rezultă că inculpatul ”este în legătură cu Bucureștiul” și își ia ”angajamentul” față de ”domnii de aici” cu referire la cadre militare implicate in angajare, că în câteva zile ”rezolvă angajarea”, aceste asigurări venind odată cu solicitarea remiterii unor noi sume de bani”, au notat magistrații.

Aceștia au putut să probeze modul în care bărbatul a operat.

Ce pedeapsă a primit

În data de 26 august 2024, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe acesta la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență. De asemenea a mai fost condamnat la 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Magistrații i-au pus proprire pe mai multe conturi bancare până când bărbatul va plăti înapoi suma pe care a obținut-o de la bărbat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate