Connect with us
Publicitate

AIUD

Cum a rămas grădina Penitenciarului Aiud fără cartofi: Ce s-a întâmplat și ce fapte au avut de cercetat polițiștii și procurorii

Publicat

aiud penitenciar

Procurorii din Aiud au avut de cercetat un caz de furt mai aparte: Reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud au observat că din grădina ce aparține instituției au dispărut în jur de 1000 de kilograme de cartofi. 

În urma sesizării făcute, un dosar penal in rem a fost deschis pentru furt de către polițiștii din Aiud sub supravegherea procurorilor. Apoi, cercetările au avansat și oamenii legii au avut și suspecți, în cazul furtului de cartofi din grădina Penitenciarului.

Între timp, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, fapt pentru care o cerere de confirmare a renunțării penale a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Aiud, iar în data de 29 iunie 2022, maigstrații au dat o decizie în acest caz.

Potrivit motivării instanței, în data de 13.07.2020, ”reprezentanți ai Penitenciarului Aiud au constatat că de pe suprafața de 500 mp din cultura de cartofi, din grădina de legume aflată în incinta G.A.Z. -ului aparținând Penitenciarului Aiud, a fost sustrasă o cantitate de aproximativ 1000 kg cartofi”.

Câteva zile mai tarziu oamenii legii au prins în flagrant un bărbat care a sustras aproape 40 de kilograme de cartofi din grădina Penitenciarului.

Apoi, după alte cercetări, polițiștii au aflat că bărbatul în cauză a intrat de patru ori în grădina deținută de penitenciar și a furat cartofi și în total a reușit să sustragă în jur de 160 de kilograme de cartofi.

După mai bine de doi ani de la deschiderea dosarului penal, procurorii din Aiud au considerat că acesta poate fi închis. Drept urmare au cerut în instanță, confirmarea renunțării la urmărirea penală, pentru furtul de cartofi din grădina penitenciarului.

Magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea în data de 29 iunie 2022 și au dispus renunțarea la urmărirea penală față de bărbatul din dosar. Decizia magistraților a fost definitivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax