Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a reușit un bărbat să fure aproape 80 de litri de motorină, dintr-o benzinărie din Sebeș. Ce pedeapsă a primit

crește accia la carburanti

Publicat

Un bărbat, recidivist și cu mai multe condamnări la activ, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Sibiu, în data de 10 noiembrie 2022 pentru furt calificat. 

Bărbatul a furat aproape 80 de litri de motorină, dintr-o benzinărie. Mai exact și-a alimentat mașina și apoi a plecat fără să plătească 428,68 de lei, valoarea combustibilului.

Faptele s-au petrecut în luna mai a anului 2018, însă o primă condamnare a venit abia 4 ani mai târziu în 2022. În motivarea instanței, motivare disonibilă pe rejust.ro, este descris modul în care bărbatul a comis faptele.

Potrivit motivării instanței, bărbatul a închiriat o autoutilitară și fără a deține permis de conducere a început să o conducă pe străzile din Sebeș. Apoi, a mers pe strada Valea Frumoasei de unde a sustras de pe un Audi A4 plăcuțele de înmatriculare și le-a montat pe autoutilitara pe care o conducea.

Ulterior ”inculpatul a condus autoutilitara marca VW LT cu număr fals de înmatriculare, deplasându-se în staţia peco Mol și întrucât pompele erau blocate pentru efectuarea schimbului de tură, a aşteptat deblocarea acestora după care a alimentat în rezervorul autoutilitarei, cantitatea de 72,29 litri motorină în valoare de 428,68 lei, ulterior părăsind staţia peco la volanul autoutilitarei, fără a achita contravaloarea combustibilului, aspect ce a fost surprins de către camerele de supraveghere video amplasate în perimetrul staţiei peco”, se arată în motivarea instanței.

În timpul cercetărilor, dar și în timpul procesului bărbatul nu a fost găsit.

Patru ani mai târziu, magistrații din Sebeș l-au condamnat pe acesta pentru furt calificat și conducere fără permis. Însă, deoarece avea mai multe condamnări din trecut, prin calcul judecătoresc, pedeapsa rezultantă a fost de 5 (cinci) ani și 6 luni închisoare care se va executa în regim de detenție, au decis magistrații.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate