Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a reușit un polițist din Alba să completeze greșit un proces verbal. Eroare comisă l-a ajutat în instanță pe șoferul amendat

Publicat

Un șofer din Alba care a mers în instanță pentru a cere anularea unei amenzi, a primit ”ajutor” chiar din partea poliției. Mai exact, din partea polițistului care l-a amendat. 

Este vorba despre o amendă de 1305 și 6 puncte de penalizare, primită după ce șoferul ar fi încălcat viteza legală pe raza localității Sântimbru.

În instanță, în data de 21 martie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au analizat procesul verbal și imaginile de pe radar și au descoperit o problemă.

Pentru ce a fost șoferul amendat

Acesta a fost amendată după ce a fost surprins de radar cu 96 de kilometri la oră, pe un drum cu o limită de 50 de kilometri la oră.

În cuprinsul actului de sancţionare, s-a reţinut că, în data de 13.09.2023, ora 11:08, pe DN 1, km 387+800 m, Sântimbru petentul a condus autoturismul marca Mercedes E200 CDI cu număr de înmatriculare cu viteza de 96 de km/h, limită 50, au notat magistrații în motivarea instanței.

Ce problemă au descoperit judecătorii din Blaj

După ce au analizat procesul verbal, judecătătorii și-au dat seama că polițistul a făcut o greșeală.

Numărul de înmatriculare completat în procesul verbal nu aparținea autoturismului condus de șoferul amendat.

Instanţa reţine că din înregistrarea video radar şi din raportul agentului constatator rezultă faptul că petentul nu a condus autoturismul cu număr de înmatriculare (…) ci autoturismul cu număr de înmatriculare (…).

Deși pare o eroare minoră, reţinerea unui alt număr de înmatriculare în cuprinsul procesului verbal determină reţinerea unei fapte contravenţionale care nu a avut loc iar procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei nu se completează cu alte probe, acesta făcând dovada prin el însuşi, au notat magistrații.

Judecătorii au mai precizat: ”având în vedere faptul că petentul nu a săvârşit fapta reţinută în procesul verbal contestat, instanţa reţine că acesta este netemeinic şi se impune anularea sa”, se mai arată în motivarea instanței.

Drept urmare magistrații au anulat procesul verbal și implicit sancțiunea dată șoferului.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax