Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum a reușit un primar din Apuseni să atragă investitori în comună. O firmă de automotive a deschis o mică fabrică

Publicat

Un primar din Apuseni a reușit să aducă în comună o companie, care se ocupă de producția de cablaje auto și să asigure în primă fază 30 de locuri de muncă. Este vorba despre comuna Lupșa unde primar este Radu Penciu din partea USR Alba. 

Acesta reușit să atragă un investitor care să deschidă un punct de lucru, în producția de cablaje, în comuna cu aproape 2500 de locuitori. 

În primă fază la punctul de lucru din Lupșa au început munca 30 de angajați, în mare parte femei. Parte dintre acestea lucrau la Câmpia Turzii la un alt punct de luru al companiei.

”Era greu pentru ele, trebuiau să facă naveta aproape două ore pe zi”.a declarat Radu Penciu pentru alba24.ro. ”Am tras tare pentru a-i aduce la Lupșa și pentru ai convinge să deschidă un punct de lucru la noi în comuna”, a mai precizat acesta. Acesta a mai precizat că mare parte dintre femeile care lucrează sunt mai în vârstă și că punctul de lucru le-a ajutat deoarece au renunțat la navetă.

De asemnea primarul a mai precizat că a fost greu de găsit o chirie. Mai exact din luna decembrie a anului 2021 au căutat un loc în care să își desfășoare activitatea, dar abia în 2022 au reușit să găsească o soluție, a mai precizat Radu Penciu.

În total, la compania din Lupșa se pot angaja în jur de 60 de persoane, dar pe viitor există posibilitatea de extindere a afacerii până la un număr de 120 de persoane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate