Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Cum a scăpat de amendă un bărbat din Alba care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Proces la Judecătoria Câmpeni

Publicat

politie, jandarmi

Un bărbat din Bistra, care se afla în izolare la domiciliu alături de tatăl său confirmat cu COVID-19, a fost amendat de poliție cu 2000 de lei, după ce a fost depistat pe stradă în timp ce se deplasa către o farmacie. 

Faptele s-au petrecut pe perioada stării de urgență, mai exact în data de 7 aprilie. Însă, bărbatul a cerut în instanță anularea amenzii, iar o prima decizie a fost dată abia 8 luni mai târziu, în data de 3 decembrie. 

Dosarul a fost judecat pe rolul instanței Judecătoriei Câmpeni, iar motivarea deciziei a fost făcută publică în urmă cu câteva zile.

Ce s-a întâmplat mai exact

Potrivit motivării instanței, în data de 7 aprilie, în jurul orei 17.00, bărbatul nu a respectat măsura izolării la domiciliu impune de medicul de familie, după ce tatăl bărbatului a fost confirmat pozitiv cu SARS-COV-2.

Mai exact, bărbatul a ieșit pe stradă, fără a purta mască de protecție și s-a îndreptat în jur de 300 de metri către o farmacie. Atunci a fost reperat de polițiști, iar o zi mai târziu, pe numele său a fost aplicată o sancțiune de 2000 de lei, cu posibilitate de achitare a jumătate din amendă într-un timp cât mai scurt.

În cererea de anulare a amenzii bărbatul a invocat nulitatea procesului verbal atacat, prin prisma Deciziei Curții Constituționale a României, prin care a fost admisa sesizarea Avocatului Poporului cu excepția de neconstituționalitate referitoare, la amenzile date de oamenii legii pe timpul stării de urgență.

De asemenea, bărbatul a mai susținut că nici o autoritate nu i-a adus la cunoștință că trebuie să stea izolat la domiciliu.

Mai mult de atât, bărbatul a sesizat mai multe nereguli în întocmirea procesului verbal prin care a fost amendat cu 2000 de lei de către agentul constatator.

”Apreciază ca petentului i s-a adus o vătămare prin faptul că procesul verbal a fost încheiat de către agentul constatator care i-a pus în vedere doar să semneze fără însă a-i aduce la cunoștința dreptul de a formula obiectiuni. Aceasta vătămare rezida din împrejurarea ca petentul se afla singur, neavând posibilitatea de a confirma sau infirma ulterior, în speță pe cale judecătoreasca, cele reținute în procesul verbal de contravenție”, se arată în motivarea instanței din Câmpeni.

Pentru toate considerentele specificate în cererea de anulare a amenzii, dar în special în urma deciziei CCR de a declara neconstituționale amenzile din perioada stării de urgență, magistrații Judecătoriei Câmpeni au anulat amenda de 2000 de lei emisă pe numele bărbatului.

sursă foto: IPJ Alba, arhiva alba24.ro, fotografie din perioada stării de urgență

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax