Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

aiud penitenciar

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își retrage plangere într-un dosar ”îi va tăia gătul și îi va da foc”. 

Potrivit documentelor de pe portalul instanțelor de judecătă și a portatului CSM, agentul de penitenciar ar fi fost implicat într-o bătaie, dintr-un bar din Aiud, în 2017.

Șantajul s-ar fi petrecut tot într-un club din Aiud.

În actul de sesizare s-a reţinut sub aspect factual că, la data de 09.09.2018, în jurul orei 02:00, în clubul Replay din Municipiul Aiud, inculpatul a constrâns persoana vătămată amenințând-o că dacă nu-și retrage plângerea îi va tăia gâtul și îi va da foc, pentru ca aceasta să-și retragă plângerea penală prealabilă, în scopul exonerării de la răspunderea penală întrucât aceasta putea conduce și la pierderea serviciului, cauzându-i persoanei vătămate o stare de temere, se arată în motivarea instanței.

Trimis în judecată în 2022, clasat în 2024

Trimiterea în judecată, pentru șantaj a avut loc în 2022. De atunci au avut loc mai multe ședinte, șapte la număr. Toate au fost cu amânări din diferite motive. Fie partea vătămată nu era prezentă, fie nu erau martorii citați prezenți.

S-a ajuns în anul 2024, unde în data de 20 februarie instanţa a pus în discuţie intervenirea prescripţiei răspunderii penale.

O lună mai târziu, magistrații Judecătoriei Aiud, în 22 martie 2024, magistrații au încetat procesul deoarece a intervenit prescripția.

Decizia nu a fost definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la pronunțare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax