Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a scăpat o familie din Sebeș de o amendă uriașă, primită în starea de urgență. Care a fost motivul sancțiunii

Publicat

Un bărbat și o femeie din Sebeș, soț și soție au fost amendați pe perioada stării de urgență cu câte 20.000 de lei fiecare, din cauza faptului că nu au respectat măsura carantinării la domiciliu. 

Însă, aceștia au cerut în instanța anularea celor două amenzi și două procese s-au desfășurat pe rolul Judecătoriei Sebeș, iar deciziile au fost date de magistrați la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, bărbatul s-a întors în țară la începutul lunii martie dintr-o țară în care au fost înregistrate multe cazuri de COVID și și-a luat angajamentul pe semnătură că se va izola alături de familie.

Însă, bărbatul ”în data de 12.03.2020 împreună cu soția sa, se afla în curtea locuinței lor; a observat că pe stradă patrula lucrătorul de poliție M. C., în acel moment a deschis poarta de intrare în curte și am pășit în stradă, iar lucrătorul de politie le-a comunicat că prin acest gest a încălcat măsurile de izolare la domiciliu și că vor fi sancționați contravențional”, se arată în motivarea Judecătoriei Sebeș.

Pentru acest motiv bărbatul și femeia au fost amendați de polițist care era însoțit de un inspector DSP Alba, cu câte 20.000 de lei fiecare, cu posibilitatea să achite 5.000 lei în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Cei doi au atacat amenzile în instanță și au cerut să fie exonerați de la plată acestora.

Din cauza faptului că amenzile date în perioada stării de urgență au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României, la solicitarea Avocatului Poporului, procesele pentru anularea amenzilor au mai mult un caracter formal, deoarece toate sancțiunile ajung să fie anulate.

Prin urmare, în data de 24 noiembrie 2020, Judecătoria Alba Iulia a admis cererile celor doi, a anulat procesele verbale și automat i-a exonerat de la plata amenzii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax