Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum acționa cel mai mare escroc, expert în metoda ”Accidentul”: O discuție cu o bătrână, detaliată de Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Virgil Tiberius N. este considerat unul dintre cei mai mari infractori ai României, expert în metoda ”Accidentul”. Zeci de oameni au căzut victimele bărbatului, care îi suna și le spunea că o rudă a suferit un accident sau a provocat un accident și are nevoie urgent de bani. 

Mare parte din persoane erau sunate de acesta chiar din închisoare. La un moment dat a fost prins, iar în 2020 a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare pentru înșelaciune. 

Recent a mai primit o condamnare pentru metoda ”Accidentul”, din partea judecătoriei Avrig, însă acesta a atacat sentința, iar dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

De asemenea, Tiberius este închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud.

În data de 31 mai 2023, magistrații instanței superioare din Alba Iulia au respins apelul bărbatului, iar motivarea a devenit publică.

În motivarea instanței, se poate vedea modul complex în care acesta reușea să inducă în eroare victimele.

Nepot și doctor în același timp, vorbea pe două voci

Victimă în dosar a fost o femeie de 84 de ani dintr-un sat de lângă Avrig. Aceasta a fost sunată pe telefonul fix, de Tiberius care se afla în închisoare.

Femeia a răspuns iar prima dată bărbatul a spus că este un doctor al Spitalului din Sibiu și că nepotul ei a suferit un accident la coloană și are nevoie de bani. După momentul de panică, escrocul și-a schimbat vocea și a convins-o pe femeie că vorbește cu nepotul și că are nevoie de bani urgent pentru operație.

”Despre operație, atât „nepotul”, cât și „doctorul” i-au comunicat că va costa în jur de 70.000,00 lei, bani de care primul nu dispune, ceea ce a făcut-o pe persoana vătămată să se ofere să-l ajute cu suma de 5.000,00 lei.

În continuare, profitând de starea de emoție creată, „doctorul” a aflat că interlocutoarea sa locuiește singură lângă oraşul Avrig. De asemenea, a aflat că deţine un telefon mobil şi a determinat-o să-i comunice numărul de contact”, se arată în motivarea instanței.

Apoi discuția s-a mutat pe telefonul mobil.

Banii să fie lăsați într-un coș de gunoi, lângă un pom

Inculpatul, insistând asupra necesităţii efectuării operaţiei, a detreminat-o să ia din locuinţă suma de 5.000,00 lei şi să-i depună într-un coş de gunoi amplasat lângă biserica din localitate, „sub un pomișor”.

Motivul prezentat victimei sale pentru a recurge la această stratagemă este acela că aceasta este o persoană în vârstă de 84 ani şi se deplasează cu greutate, astfel că nu mai trebuie să meargă ea la spital, ci o asistentă a medicului va veni și va lua banii din coșul de gunoi.

A tăiat calea de comunicare cu familia

Mai mult de atât, i-a promis că va trimite o salvare după ea ca să ajungă la spital. În timpul unei discuții telefonul fix al femeii a sunat, iar atunci Tiberius a fost alarmat și a convins-o pe femeie să nu răspundă la telefon.

Apoi, ”a reușit să o determine pe victimă să-și părăsească locuința și astfel să o îndepărteze de telefonul fix pentru a nu putea fi contactată de alte persoane din familie.

Totodată, în timp ce așteaptă ambulanța, i-a spus victimei să pună telefonul mobil în buzunar, dar fără să întrerupă convorbirea, aspect care denotă iarăși preocuparea sa de a-i limita cât mai mult posibilitățile de comunicare cu alte persoane”, se arată în motivarea instanței.

”Are una bună rău”

După ce femeia a plecat să ducă banii, Tiberius a contactat un complice pe care l-a anunțat unde să meargă după bani.

”Imediat după ce inculpatul și-a dat seama că persoana vătămată este dispusă să ofere 5.000,00 de lei pentru operația nepotului ei, acesta l-a contactat telefonic prin SMS pe inculpatul, căruia i-a comunicat că „are una buna rău, dar e la Avrig și are 50 milioane”, acesta cerând imediat adresa pentru a se deplasa acolo și indicații suplimentare” se mai arată în documentul citat.

Bărbatul a mers a luat banii, s-a schimbat de haine, a schimbat și o altă mașina dar ce nu știa era că telefoanele lui Tiberius erau interceptate.

Când a ajuns în Șelimbăr a fost interceptat în trafic de polițițști care i-au găsit asupra sa suma de bani luată din coșul de gunoi.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul celor doi bărbați și au păstrat sentința Judecătoriei Avrig.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax