Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum ar putea fi scutite IMM-urile de plata contribuţiilor pentru angajaţi. Una dintre condiţii, să aibă trei ani experienţă pe piaţa internă. Proiect

Publicat

contabil datorie IMM-urile ar putea beneficia de facilități fiscale la plata contribuțiilor angajaților. Printre condiţiile necesare sunt să funcționeze de cel puțin trei ani pe piața românească şi să nu aibă multe contracte cu statul.

Sunt prevederi dintr-un proiect de lege în dezbateri la Senat, pentru dezvoltarea antreprenoriatului validat de piață și stimularea creării de noi locuri de muncă.

Potrivit iniţiatorilor, cel puțin 10 programe demarate de stat până acum, în ajutorul microîntreprinderilor, nu au avut nicio rată de succes, în special pentru că se adresează firmelor nou înființate.

“Această propunere stabilește cadrul în care pot fi ajutați întreprinzătorii români care au demonstrate deja că au idei viabile. Fără birocrație și fără dosare de sselecție, facilitate se adresează în mod direct tuturor firmelor care funcționează profitabil de minim 3 ani, fără subvenții sau contracte cu statul”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de lege.

Condițiile pentru scutirea la impozitarea muncii pentru microîntreprinderi, din actul normativ sunt:

– au fost înființate de cel puțin 3 ani

– au înregistrat profit în fiecare din ultimii 3 ani

– nu au mai mult de 20% din venituri din contracte cu statul

– nu au beneficiat de subvenții sau alte forme de finanțare nerambursabile.

Societățile beneficiază de următoarele facilități:

– scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 5 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată;

– scutire de la plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 5 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată;

– scutire de la plata contribuțiilor asigurărilor pentru șomaj datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 5 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată.

Pentru fiecare salariat, facilitățile fiscale nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depășesc cuantumul câștigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.

For decizional pentru acest proiect de lege este Camera Deputaţilor.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax