Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum arăta lumea când a fost crucificat Iisus. Marea Mediterană era cunoscută ca „Mare Nostrum”. Vezi HARTA

Publicat

lumea

Puține imperii, Marea Mediterană era cunoscută ca „Mare Nostrum” și granițe care nu seamănă deloc cu cele actuale, așa arăta lumea atunci când a fost crucificat Iisus. 

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Conform istoricilor creștinismului, în timpul domniei lui Tiberius, Iisus, un lider religios evreu din Galileea a fost crucificat la Ierusalim pentru subminarea puterii de stat (pretinzându-se Mesia, adică regele evreilor). Iisus Hristos a murit între anii 30-33 d.Hr. și este figura centrală a creștinismului, majoritatea bisericilor creștine considerându-l drept Fiul lui Dumnezeu.

Lumea secolului I era dominată de două mari superputeri: Imperiul Roman în vest și Dinastia Han în est.

Pe parcursul acestei perioade în Europa, Africa de Nord și în Orientul Apropiat stăpânea Imperiul Roman, care continua să se extindă și să prospere ca superputere militară, economică și culturală, adăugând noi provincii vastului imperiu: Britania și Iudeea, prin înăbușirea revoltelor, invadarea și anexarea teritoriilor.

Reformele lui Augustus din timpul lungii sale domnii au stabilizat situația din Imperiu după războaiele civile din secolul trecut. Mai târziu, Dinastia Iulius-Claudius, care a fost înființată de Augustus a luat sfârșit cu moartea lui Neron în 68. A urmat o perioadă de război civil și de instabilitate, anul celor patru împărați sfârșitul căruia a fost pus de Vespasian, al IX-lea imperator roman, cel care a înființat dinastia Flavilor.

În extremul orient, China a continuat să fie dominată de dinastia Han, fiind restaurată în anul 23, după 14 ani de dinastie Xin, condusă de Wang Mang. Capitala a fost mutată de la Chang’an la Luoyang.

Vezi și Mesaje HAIOASE de PAŞTE 2018: Cum să-ţi surprinzi prietenii cu felicitări. Zâmbet şi culoare de sărbătoare

Despre sistemul de măsurare al anilor

Actualul sistem creştin de măsurare a timpului a fost consacrat de către monahul Dionisie cel Mic, care a proclamat anul 754 de la întemeierea Romei, drept anul naşterii lui Hristos.

Din punct de vedere istoric şi ştiinţific, acest aspect este înţeles şi judecat greşit, căci anul naşterii lui Hristos nu coincide cu anul 1 (nu există anul 1 înainte de Hristos şi nici anul 1 după Hristos, după cum nu există nici vreun presupus an 0).

Anul naşterii lui Hristos este legat indirect de anul morţii lui Irod cel Mare, căci Iisus s-a născut, după cum spune Scriptura, „în zilele împăratului Irod cel mare”. Moartea lui Irod s-a petrecut „cu puţin timp înainte de Paştele” anului 750 de la întemeierea Romei, adică în primăvara anului 4 înainte de Hristos, după cum numărăm astăzi. Aşadar, Hristos s-a născut înainte de anul 750 de la întemeierea Romei, adică înainte de primăvara anului 4 înainte de Hristos.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax