Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum arată programul de guvernare al partidului extremist AUR: Armata de 3 luni pentru tineri, tribunale cu jurați și naționalizare

Publicat

Partidul extremist AUR a făcut publică joi propunerea sa de program de guvernare. Un document în 15 puncte care, dacă ar fi dus la îndeplinire, ar modifica serios felul în care România este astăzi administrată de cele trei puteri: legislativă, executivă și judecătorească.

Printre măsurile propuse de George Simion se numără stagiul militar de trei luni pentru tineri, înființarea unor tribunale cu jurați și naționalizarea OMV.

Naționalizare promisă de AUR

„Statul român va fi deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la companiile din domeniile strategice, precum și la cele care prelucrează bogățiile naturale”, se anunță în programul de guvernare al AUR.

În document se vorbește și despre renaționalizarea unor companii.

“Pachetele majoritate de acțiuni OMW-Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unor despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligaților contractuale, inclusiv a celor de vânzare”.

„Domnia Legii”

La capitolul justiție, AUR vrea să limiteze „influența factorului politic în justiție prin alegerea direct de către populație a judecătorilor Curții Constituționale, a conducerii Parchetelor și a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție”.

De asemenea, aceștia mai propun organizarea de curți cu jurați, formate din cetățeni români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă.

Se propune comasarea comasarea instituțiilor cu atribuții în ordinea publică și a serviciilor de informații.

„Stimulăm efectuarea de către fiecare cetățean român a unui stagiu de trei luni, în intervalul de vârstă 18 – 22 ani, fie în cadrul unei asociatii non-profit, fie în pregătirea militară”, se mai precizează în măsurile propuse de AUR.

Măsuri populiste și controversate

Programul de guvernare făcut public de către Alianța pentru Unirea Românilor conține o serie de măsuri populiste și altele controversate, cum ar fi creșterea salariului minim brut la 5.000 de lei în următorii patru ani (de la 3.000 de lei cât este în prezent) sau naționalizarea Petrom, precum și refuzarea trecerii la moneda euro.

De asemenea, AUR propune majorarea cu 100% a subvențiilor acordate exploatațiilor agricole cu suprafețe mai mici de 500 de hectare și implementarea programului „Case la 1 leu” pentru tineri din România și românii din diaspora care doresc să revină din țară.

O idee împrumutată de la PSD este programul „Fabricat în România”, lansat de guvernarea Năstase în 2001, dar care a dat faliment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 11.05.2023 at 20:42

    Auzi acolo, măsuri populiste. Nimic nou, cu asemenea măsuri au câştigat şi celelalte partide. Ce-i de mirare ? Că se numeşte AUR ? Toţi o să vină în campania electorală cu tot felul de măsuri năstruşnice, apoi abandonate, că nu-i lasă sistemul.

  2. Ion

    vineri, 12.05.2023 at 08:39

    partid extremist e usereul vostru, titlul este o manipulare ordinara. Rusine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax