Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au acționat doi hoți de bovine din Alba. Metoda rudimentară prin care au furat două vaci și doi viței

Publicat

Doi bărbați din Alba și-au aflat recent pedeapsa după ce au furat mai multe bovine. Cei doi au fost judecați pentru furt calificat, dar și conducerea unui autoturism pe care era pus un număr fals de înmatirculare. 

Modul în care cei doi bărbați au furat bovinele este descris în motivarea instanței din data de 22 februarie 2024. Magistrații Judecătoriei Blaj care au analizat cazul i-au găsit vinovați pe cei doi.

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică, ia în ea este descris modul în care aceștia au acționat.

Cum au furat animalele

Fapta s-a produs în noaptea de 3 spre 4 martie 2021. Aceștia au plecat cu o dubă din cariterul Feleud, din Aiud și s-au îndreptat către Ocna Mureș. Acolo au furat plăcuțele de înmatriculare de pe o mașină cu numere de Cluj și l-au montat pe autovehiculul lor.

Și-au continuat deplasarea către o localitate din zona Cisteul de Mureș. Acolo știau că o persoană are mai multe bovine într-un țarc.

Au tăiat gardul electric și au început să fure bovinele.

Au folosit un sistem rudimentar. Într-un lighean au pus mai multe tărâțe pe care le-au împrăștiat pe jos, pentru a ademeni bovinele.

Au reușit să ademenească două vaci adulte și doi viței. Le-au legat cu sfori și le-au urcat în autoutilitară. Apoi au condus înapoi spre Aiud. Au rupt crotalii de pe urechile animalelor și le-au înlocuit cu altele.

De asemenea au făcut și carnete de animale și au mers la un medic veterinar, pentru a întocmi formulare de mișcare pentru cele două vaci adulte.

Vacile adulte le-au vândut la un abator pentru suma de 4530 de lei, iar vițeii i-au sacrificat și au împărțit carnea între ei.

Pedeapsa primită

În data de 22 februarie 2024, unul dintre ei a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu amânare. Cel de al doilea hoț de bovine avea mai multe condamnări la activ. Acesta a primit un total de 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax