Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au ajuns procurorii DIICOT Alba Iulia să cerceteze un furt de conturi de pe Yahoo, Facebook și Instagram. Dosar la Tribunal

Publicat

Procurorii DIICOT Alba Iulia au fost puși în situația de a cerceta furtul unui cont de Yahoo, Facebook și Instagram, după ce o femeie din oraș a depus o plângere la parchet. 

Este vorba despre un caz sesizat la sfârșitul lunii octombrie a anului 2022, care a ajuns în atenția anchetatorilor.

În data de 16 ianuarie 2023, maigstrații Tribunalului Alba au dat o decizie la confirmarea renunțării la urmărirea penală, cerere formulată de procurorii DIICOT. 

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit documentului citat, ”persoana vătămată a reclamat faptul că în data de 31.10.2022, persoane necunoscute au accesat fără drept contul său Yahoo  ulterior schimbând parola de acces şi numărul de telefon asociat, fiindu-i restricţionat accesul, precum şi conturile personale Facebook şi Instagram”.

Aceasta a arătat că după mai multe încercări de recuperare a conturilor şi de resetare a parolei, a constatat folosirea numărului de telefon, adresa sa de e-mail fiind accesată de o altă persoană”, se arată în motivarea instanței.

În timpul anchetei, ”persoana vătămată, a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia capturi de ecran reprezentând notificările primite pe adresa de e-mail din partea Instagram, Yahoo, respectiv Facebook.

În urma verificărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că numărul de telefon folosit de făptuitor, asociat adresei e-mail utilizată de persoana vătămată şi conturilor acesteia de socializare, după restricţionarea accesului, a fost un număr ce aparţine Nigeriei”, se mai arată în motivarea instanței.

De asemenea, pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată a declarat faptul că a reuşit recuperarea conturilor personale Facebook şi Instagram, accesate fără drept de persoane necunoscute (foarte probabil din Nigeria-conform datelor informatice identificate) şi nu mai doreşte continuarea urmării penale.

Drept urmare, atât procurorii cât și victima au cerut ca ancheta să nu mai fie continuată.

În data de 16 ianuarie 2023, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală, iar dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax