Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au ajuns procurorii DIICOT Alba să ancheteze furtul unui cont de Facebook. Ce s-a întâmplat în instanță

Publicat

Procurorii DIICOT Alba au deschis o anchetă și au făcut investigații după ce o personaă a reclamat la poliție că i-a fost furat contul de Facebook. Mai exact, că i-a fost schimbată parola și că nu își mai poate accesa contul. 

Dosarul a fost înregistrat pentru infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, infracțiune care intră în competența DIICOT. Drept urmare, procurorii au început o anchetă, dar în cele din urmă au cerut renunțarea la urmărirea penală. 

În data de 23 iunie, judecătorii Tribunalului Alba au admis cererea procurorilor.

Potrivit motivării instanței, în data de 21.02.2022, persoane necunoscute au accesat fără drept contul de Facebook al persoanei vătămate, cont cu denumirea ”….”, ulterior modificând şi parola de acces la acesta plus numele utilizatorului, astfel încât indiferent de pe ce dispozitiv ar fi încercat să se conecteze nu a reuşit, pierzând accesul la cont.

Faţă de starea de fapt reţinută, având în vedere poziţia persoanei vătămate care a învederat că nu i-au fost aduse prejudicii, că există posibilitatea ca persoana care a accesat contul să fie o persoană din familie, că deşi s-au depus eforturi şi s-au administrat probe, până la acest moment nu s-a reuşit a se identifica autorii, faţă de faptul că o continuare a cercetărilor la acest moment ar presupune o risipă de forţe şi costuri inutile, în acord cu procurorul, constată judecătorul de cameră preliminară că în cauză nu există un interes public în urmărirea faptei”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, judecătorii Tribunalului Alba au admis în data de 23 iunie, cererea de renunțare la urmarirea penală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax