Connect with us
Publicitate

BLAJ

Cum au ascuns polițiștii din Alba un accident rutier, provocat de o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

Publicat

Un accident rutier provocat de două autospeciale, una a poliției și alta a ISU Alba, a fost ținut secret și, mai mult, vina a fost dată pe o șoferiță care de fapt a fost victima în urma accidentului rutier. 

Femeia a rămas fără permis de conducere, fiind găsită vinovată pentru producerea accidentului. Aceasta și-a căutat dreptatea în instanță, iar, în data de 7 aprilie 2022, judecătorii din Blaj au dat o primă decizie. 

Polițistul nu a luat în considerare varianta femeii

În motivarea instanței, femeia a declarat cum cei doi șoferi care conduceau autospecialele au depășit-o pe interzis, iar apoi au dat vina pe ea.

Mai mult de atât, în motivare stă scris cum polițistul rutier ajuns la fața locului nu a luat în seamă varianta femeii, nu a acceptat nici declarația unei martore și a tratat cazul doar pe baza declarațiilor celor doi șoferi de autospeciale. 

Autospeciala de la ISU transporta vaccin anti-COVID-19, se mai arată în documentul citat.

Ce s-a întâmplat

În data de 8 iunie 2021, în jurul orei 15.30, femeia se deplasa din Blaj către Bucerdea Grânoasă, pe DN 14 B, iar în acel moment se afla în zona numită „Serpentine”.

În mașină mai era cu ea o colegă, care mergea tot în Bucerdea Grânoasă.

În zona respectivă drumul este format din mai multe curbe, având marcaj longitudinal continuu, adică în zonăeste interzisă depășirea.

”Ajungând în zona în care drumul public are o curbă …, a fost depășită de mașina politiei cu nr. MAI-14287, care nu avea semnale luminoase și nici acustice pornite.

Pentru a evita impactul, femeia a ieșit parțial de pe partea carosabilă, având în vedere faptul că din sens opus circula un autovehicul de mare tonaj.

În acel moment, a fost depășită de autospecială ISU cu număr de înregistrare MAI 51455, care de asemenea nu avea semnale luminoase și nici acustice pornite.

Conducătorul auto al autospecialei, pentru a evita coliziunea cu autovehiculul de mare tonaj, a virat dreapta, acroșând în partea laterală stânga faţă autoturismul condus de petentă, cu partea laterală dreapta spate.

Mașina poliției și autospeciala ISU nu s-au oprit, motiv pentru care a claxonat și i-a atenționat de incidentul produs”, se arată în motivarea instanței.

Cum au ”mușamalizat” cazul polițiștii rutieri ai IPJ Alba

”Cele două autovehicule ale politiei și ISU s-au oprit la circa 300 de metri de locul coliziunii, iar conducătorii auto s-au deplasat la locul unde oprise petenta mașina, încercând să o intimideze și să o amenințe că nu a respectat semnalele luminoase și acustice de pe mașina politiei.

În momentul în care le-a spus că nu au avut pornite semnalele acustice și luminoase, șoferul de pe mașina politiei a recunoscut că nu a avut semnalele acustice, deoarece ar fi putut-o speria pe petentă şi aceasta s-ar fi putut răsturna în pantă.

Apoi, cei doi conducători auto s-au reîntors la mașinile conduse de aceștia și au pornit semnalele luminoase”, se mai arată în motivarea instanței.

La fața locului s-a prezentat un polițist rutier care nu a luat în seamă versiunea femeii și, mai mult de atât, nici nu a acceptat declarația femeii care se afla în mașină, aceasta fiind martor.

Agentul constatator le-a permis celor doi șoferi de autospeciale să plece, însă femeia a fost condusă la sediul Poliției Municipale din Blaj.

Mai mult de atât, polițistul a obținut o înregistrare în care se poate observa cum cele două autospeciale nu au semnalele acustice și luminoase aprinse și depășesc o altă mașină aflată în trafic.

Însă femeia a fost găsită vinovată de producerea accidentului.

”(…) s-a reținut de către agentul constatator că, în ziua de 08.06.2021, ora 15:30, locul DN 14 B, km 21 + 500 m, a săvârșit următoarele: a condus autoturismul marca Suzuki, pe DN 14 B din direcția Blaj— Crăciunelu de Jos, iar, la trecerea convoiului care transporta vaccin anti-covid, nu a respectat semnalul roșu luminos montat pe autospeciala ISU, cu număr de înregistrare MAI 51455, s-a pus în mișcare și a intrat în coliziune cu acesta, în partea dreaptă, provocând avarii.

Convoiul de transport vaccin era format din autospeciala de politie cu nr. MAI – 14287 și autospeciala ISU cu număr de înregistrare MAI 51455”, a reținut polițistul chemat să intervină la fața locului.

Drept urmare, femeii i-a fost reținut permisul de conducere pentru 60 de zile. Însă aceasta nu s-a oprit și și-a căutat dreptate în instanță.

Ce au decis magistrații Judecătoriei Blaj

Femeia a reușit să aducă în fața instanței dovezi care să ateste să cele spuse de ea sunt adevărate. Mai mult de atât, colega sa din mașină, care nu a fost acceptată ca martor de către polițistul constatator, a depus mărturie în instanță.

Din declarația martorei (…) ”reiese că maşina poliţiei, care a încercat să depăşească maşina condusă de petentă, nu avea în funcţiune nici semnalele luminoase, nici cele sonore.

Doar după impact, poliţistul a mers la maşina sa şi a pornit semnalele luminoase. Martora a văzut foarte clar când acesta a mers şi a pornit luminile, care până atunci nu funcţionau şi nici nu se auzea girofarul.

Prin urmare, față de considerentele ce preced, instanța apreciază că petenta a reușit să răstoarne prezumția de veridicitate de care se bucură actul de constatare și va admite plângerea contravențională formulată, cu consecința anulării procesului-verbal contestat”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, femeia a câștigat procesul și a obținut anularea sancțiunii prin care i-a fost suspendat permisul de conducere.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. DeAlba

    marți, 12.04.2022 at 11:09

    Întreb și eu ca prostu’: Unde anume este curba aia de 360 de grade?

  2. pilu

    marți, 12.04.2022 at 12:35

    Păi după decizia instanţei cine va trebui dat afară sau în Poliţie aşa ceva este la ordinea zilei. Şi se mai plâng ăia din Poliţie că-i priveşte lumea ca pe infractori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax