Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au ignorat polițiștii din Cugir mai multe informații date de victima unei agresiuni. Ce s-a întâmplat după clasarea dosarului

Publicat

Polițiștii din Cugir, deși aveau indicii și date clare, nu au făcut o serie de cercetări într-un dosar penal și mai mult de atât au ignorat informațiile puse la dispoziție de victimă. Procurorul de caz a fost de acord, iar dosarul a fost clasat. 

Însă, victima, a făcut o plângere împotriva ordonanței de clasare, iar în data de 14 august 2024 magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în acest caz. 

Dosarul a fost sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Este vorba despre un dosar de loviri sau alte violențe și amenințare. Polițiștii nu au efectuat destule verificări în dosar și mai mult de atât au ignorat datele pe care victima din dosar le oferea.

Mai exact, acesta le-a oferit date despre un martor la faptă, dar polițiștii nu au făcut nimic pentru a o audia pe persoana în cauză. Deși victima le-a spus unde lucrează, unde locuiește martora, detalii despre familia acesteia, polițiștii au ales să ignore informațiile.

”Persoana vătămată deținea date suplimentare cu privire la identitatea martorei că este angajata Uzinei Mecanice Cugir, la contabilitate. Locuiește în Cugir – Rîul Mic. născută în Cugir, pe mama ei o cheamă (…) – tatăl decedat”, erau date pe care polițiștii le-au primit de la persoana vătămată, dar nu le-au verificat reiese din motivarea instanței.

Ce au spus judecătorii

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au precizat că este necesar ca dosarul să fie redeschis, deoarece martora propusă de victimă nu a fost audiată.

Mai mult de atât au subliniat faptul că polițiștii nu și-au făcut datoria.

”(…) a fost indicată şi martora, organul de cercetare penală a constatat imposibilitatea administrării probei testimoniale doar prin raportare la diligenţa de a efectua verificări în baza de date DEPABD, fără a cerceta dacă vreunul dintre ceilalţi martori indicaţi în cuprinsul declaraţiei persoanei vătămate cunosc adresa, numărul de telefon al acesteia ori detalii care pot conduce la identificarea persoanei indicate.

Mai mult decât atât, se are în vedere şi împrejurarea că persoana vătămată a indicat că această martoră ar fi angajata Uzinei Mecanice Cugir, însă la dosarul cauzei nu există nicio adresă din care să rezulte că organul de cercetare penală ar fi solicitat acestei societăţi adresa ori numărul de telefon al numitei”, au notat magistrații.

Drept urmare dosarul penal clasat a fost deschis pentru a se efectua cercetări suplimentare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate