Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum au încercat hackerii să fure date și bani direct prin telefon. Raport al incidentelor și metodelor, realizat de ANCOM

Publicat

mobil internet

Nu numai tehnologia evoluează în zilele noastre, ci și metodele prin care hackerii caută să te lase fără bani și fără date sensibile. Iar ANCOM vine cu un raport care-ți arată ce înseamnă acest lucru.

2019 nu a fost un an lipsit de incidente de securitate cibernetice, iar ANCOM a încercat să le contabilizeze tocmai pentru a-ți arăta de ce pericole trebuie să te ferești. Spre exemplu, cele mai multe atacuri au avut loc prin intermediul telefonului mobil.

Raportul complet îl poți vizualiza aici. 

Ceea ce e normal, dacă stai să te gândești că mai toată lumea se folosește de telefon pentru a sta pe diverse rețele de socializare și nu numai.

2019 a adus, din păcate, și o creștere a numărului incidentelor de securitate cu impact semnificativ de 43% (de la 556 la 794) față de anul precedent.

  • Informațiile colectate de la furnizori și analizate de către ANCOM arată o creștere importantă a numărului incidentelor de securitate cu impact semnificativ – cu peste 40% (de la 556 la 794) în anul 2019 față de anul 2018. Cu toate acestea, operatorii au avut un timp mediu de soluționare a incidentelor sub 6 ore, înregistrându-se doar o ușoară creștere față de anul trecut”, precizează cei de la ANCOM.

Per total, anul trecut s-au înregistrat 794 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în creștere cu 43% față de 2018. Acestea au afectat, în total, peste 23 de milioane de conexiuni. Și trendul s-a schimbat.

Dacă în 2018, hackerii îți urmăreau apelurile și mesajele de tip SMS, acum se uită la aplicațiile pe care le ai în telefon. Internetul mobil a devenit țintă.

Articol pe larg pe playtech.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax