Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au judecat magistrații din Alba Iulia cazul unui accident rutier, în care ambii șoferi erau beți. Ce pedepse au dat

Publicat

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă sentință, în data de 23 august 2023, într-un dosar de vătămare corporală din culpă, cauzat de un accident rutier produs pe o stradă din Oarda de Jos. 

Este vorba despre un accident rutier produs în urmă cu trei ani, în care au fost implicați doi șoferi aflați sub influența alcoolului.

Unul dintre ei, la data comiterii accidentului avea permisul suspendat tot pentru conducere sub influența alcoolului.

Potrivit movitării instanței, ”în data de 28.03.2020, în jurul orei 16:41, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cedrului din Oarda de Jos, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, a intrat în coliziune cu autovehiculul marca Skoda, condus de inculpatul (…), care se afla, la rândul său, sub influența alcoolului, în urma impactului rezultând rănirea unuia dintre cei doi, căruia i-au fost cauzate leziuni traumatice ce au necesitat 60-70 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, precum și pagube materiale”, se arată în motivarea instanței.

Mai exact, unul dintre cei doi șoferi, ”a virat la stânga fără a se asigura corespunzător, iar în același timp inculpatul, aflat la volanul celui de al doilea autoturism s-a angajat în depășirea autoturismului marca Skoda, ca urmare a acțiunilor celor doi autovehiculele intrând în coliziune, în urma impactului rezultând rănirea unuia dintre cei doi șoferi”, se arată în motivarea instanței.

Ce alcoolemie aveau șoferii

Unul dintre cei doi șoferi a avut a avut, la momentul producerii accidentului rutier, o îmbibație alcoolică mai mare decât 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu o valoare apropiată de 1,18 g/l alcool pur în sânge.

Iar cel de al doilea, o îmbibație alcoolică mai mare decât 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu o valoare apropiată de 3,20 g/l alcool pur în sânge. Mai mult de atât, acesta avea și permisul suspendat tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Ce pedepese au primit

Ambele pedepse date de magistrații Judecătoriei Alba Iulia au fost cu suspendare.

Unul dintre șoferi a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cu suspendare.

Cel de al doilea care avea și carnetul suspendat a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 7 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere dar și pentru conducerea sub influența alcoolului. La fel pedeapsa a fost cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gogu

    luni, 28.08.2023 at 07:55

    Loviturile de bici cînd vor fi introduse? Se pare că romînul numai de așa ceva ascultă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax