Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au motivat judecătorii din Alba Iulia, pedeapsa de 4 ani pentru agresorul din blocul M4. Detalii din rechizitoriu


Publicat

dragoi

Rechizitoriul dosarului tâlhăriei din blocul M4, din Alba Iulia, tâlhărie care o șocat o țară întreagă prin violența de care Nicolae Drăgoi a dat dovadă când a lovit brutal cu pumnul o fată, a fost făcut public.

Reaminim că Nicolae Drăgoi a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 4 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată, o pedeapsă îndreptată către minimul prevăzut de lege. 

La stabilirea pedepsei magistrații instanței din Alba Iulia au avut în vedere gravitatea și periculozitatea inculpatului, precum și istoricul infracțiunilor comise de acesta.

În timpul procesului, magistrații au avut în vedere că inculpatul a recunoscut fapta, că a comis tâlhăria în stare de  recidivă postexecutorie, după eliberarea la termen la data de 15.09.2018  din executarea unei alte pedepse de 7 ani și 2 luni închisoare, dar fără a fi împlinit termenul de reabilitare.

CITEȘTE ȘI: Patru ani de închisoare pentru Nicolae Drăgoi, recidivistul care a tâlhărit o tânără în scara blocului M4 din Alba Iulia

Magistrații au mai ținut cont că acesta a mai avut în trecut și alte condamnări pentru tâlhărie și că pedepsele aplicate anterior nu și-au atins scopul educativ.

În faza de urmărire penală, Nicolae Drăgoi a recunoscut fapta pe care a comis-o, dar a negat că a avut discernământ în acel moment,”invocând anumite afecțiuni psihice combinate cu consumul de băuturi alcoolice”, potrivit datelor din rechizitoriul întocmit de către procurori. Acest lucu a fost combătut însă de concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică.

În faza de judecată însă, inculpatul a arătat că recunoaște învinuirea așa cum i s-a adus prin actul de sesizare al instanței, fiind de acord ca judecata să aibă loc doar pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

De asemenea, Drăgoi a participat la reconstituirea faptei ”ocazie cu care acesta a indicat modalitatea de săvârșire a faptei, iar la final a refuzat să semneze procesul-verbal, însă acest aspect este lipsit de relevanță deoarece reconstituirea a fost înregistrată audio-video”, se mai arată în rechizitoriu.

Motivarea Judecătoriei Alba Iulia pentru pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare (conform rechizitoriului)

”La stabilirea și individualizarea pedepsei ce se va aplica, instanța are în vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.74 N.C.P., raportate asupra cauzei penale de față, respectiv gravitatea infracțiunilor și periculozitatea inculpatului, prin aplicarea următoarelor criterii: împrejurările și modul de comitere a infracțiunilor, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valorile sociale ocrotite, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinte ale infracțiunilor, motivul savârșirii infracțiunilor și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduită după savârșirea infractiunii si in cursul procesului penal respectiv nivelul de educatie, vârsta, starea de sănatate, situația familială și socială.

Raportat la  aceste criterii, reținând că inculpatul a recunoscut  fapta reținută în sarcina sa, că nu se află la prima confruntare cu legea penală, așa cum reiese din examinarea fișei de  cazier judiciar a inculpatului, acesta  a comis  faptele în stare de  recidivă postexecutorie,  după  eliberarea la  termen la data de 15.09.2018  din  executarea pedepsei de 7 ani și 2 luni închisoare dispusă prin sentința penală nr. 362 din 06.10.2015 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 1135/A din 03.12.2015 a Curții de Apel Alba Iulia, fără a fi împlinit  termenul de  reabilitare, suferind multiple condamnări în  trecut inclusiv pentru  infracțiuni de tâlhărie ceea ce conduce la ideea că pedepsele aplicate anterior nu și-au  atins  scopul  educativ și  preventiv  prevăzut de lege  de  vreme ce inculpatul persistă în comiterea unor infracțiuni de  același  gen, reținând modalitatea concretă de comitere a infracțiunii, așa cum  s-a descris pe larg mai sus, instanța , în baza disp. art. 396 al. 2 rap la  art. 396  al. 10 C pr pen  și la  art. 233, art. 234 al.1 lit  d  C penal, cu aplic. art. 41 al. 1 C penal, art. 43 al. 1,  al. 5 C penal, va condamna pe inculpatul Drãgoi Nicolae Tiberiu, la pedeapsa de: 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de  tâlhărie calificată. se arată în motivarea instanței.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate