Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au motivat judecătorii din Alba Iulia, pedeapsa de 4 ani pentru agresorul din blocul M4. Detalii din rechizitoriu

dragoi

Publicat

Rechizitoriul dosarului tâlhăriei din blocul M4, din Alba Iulia, tâlhărie care o șocat o țară întreagă prin violența de care Nicolae Drăgoi a dat dovadă când a lovit brutal cu pumnul o fată, a fost făcut public.

Reaminim că Nicolae Drăgoi a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 4 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată, o pedeapsă îndreptată către minimul prevăzut de lege. 

La stabilirea pedepsei magistrații instanței din Alba Iulia au avut în vedere gravitatea și periculozitatea inculpatului, precum și istoricul infracțiunilor comise de acesta.

În timpul procesului, magistrații au avut în vedere că inculpatul a recunoscut fapta, că a comis tâlhăria în stare de  recidivă postexecutorie, după eliberarea la termen la data de 15.09.2018  din executarea unei alte pedepse de 7 ani și 2 luni închisoare, dar fără a fi împlinit termenul de reabilitare.

CITEȘTE ȘI: Patru ani de închisoare pentru Nicolae Drăgoi, recidivistul care a tâlhărit o tânără în scara blocului M4 din Alba Iulia

Magistrații au mai ținut cont că acesta a mai avut în trecut și alte condamnări pentru tâlhărie și că pedepsele aplicate anterior nu și-au atins scopul educativ.

În faza de urmărire penală, Nicolae Drăgoi a recunoscut fapta pe care a comis-o, dar a negat că a avut discernământ în acel moment,”invocând anumite afecțiuni psihice combinate cu consumul de băuturi alcoolice”, potrivit datelor din rechizitoriul întocmit de către procurori. Acest lucu a fost combătut însă de concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică.

În faza de judecată însă, inculpatul a arătat că recunoaște învinuirea așa cum i s-a adus prin actul de sesizare al instanței, fiind de acord ca judecata să aibă loc doar pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

De asemenea, Drăgoi a participat la reconstituirea faptei ”ocazie cu care acesta a indicat modalitatea de săvârșire a faptei, iar la final a refuzat să semneze procesul-verbal, însă acest aspect este lipsit de relevanță deoarece reconstituirea a fost înregistrată audio-video”, se mai arată în rechizitoriu.

Motivarea Judecătoriei Alba Iulia pentru pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare (conform rechizitoriului)

”La stabilirea și individualizarea pedepsei ce se va aplica, instanța are în vedere criteriile generale de individualizare prev. de art.74 N.C.P., raportate asupra cauzei penale de față, respectiv gravitatea infracțiunilor și periculozitatea inculpatului, prin aplicarea următoarelor criterii: împrejurările și modul de comitere a infracțiunilor, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valorile sociale ocrotite, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinte ale infracțiunilor, motivul savârșirii infracțiunilor și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduită după savârșirea infractiunii si in cursul procesului penal respectiv nivelul de educatie, vârsta, starea de sănatate, situația familială și socială.

Raportat la  aceste criterii, reținând că inculpatul a recunoscut  fapta reținută în sarcina sa, că nu se află la prima confruntare cu legea penală, așa cum reiese din examinarea fișei de  cazier judiciar a inculpatului, acesta  a comis  faptele în stare de  recidivă postexecutorie,  după  eliberarea la  termen la data de 15.09.2018  din  executarea pedepsei de 7 ani și 2 luni închisoare dispusă prin sentința penală nr. 362 din 06.10.2015 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 1135/A din 03.12.2015 a Curții de Apel Alba Iulia, fără a fi împlinit  termenul de  reabilitare, suferind multiple condamnări în  trecut inclusiv pentru  infracțiuni de tâlhărie ceea ce conduce la ideea că pedepsele aplicate anterior nu și-au  atins  scopul  educativ și  preventiv  prevăzut de lege  de  vreme ce inculpatul persistă în comiterea unor infracțiuni de  același  gen, reținând modalitatea concretă de comitere a infracțiunii, așa cum  s-a descris pe larg mai sus, instanța , în baza disp. art. 396 al. 2 rap la  art. 396  al. 10 C pr pen  și la  art. 233, art. 234 al.1 lit  d  C penal, cu aplic. art. 41 al. 1 C penal, art. 43 al. 1,  al. 5 C penal, va condamna pe inculpatul Drãgoi Nicolae Tiberiu, la pedeapsa de: 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de  tâlhărie calificată. se arată în motivarea instanței.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate