Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au rămas fără cabană de Revelion mai multe persoane din Alba. Procurorii au închis un dosar penal pentru înșelăciune

Publicat

cabana sureanu 2018

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut renunțarea la urmărirea penală, într-un caz de înșelaciune, iar judecătorii instanței au admis cererea procurorilor. 

Este vorba despre un caz tipic de înșelăciune în perioada Crăciunului sau a Revelionului când o persoană închiriază o cabană pentru sărbători, trimite un avans, iar când ajung fizic la locația respectivă află că nu au rezervare, sau chiar că locația închiriată nu există.

De cele mai multe ori, cazurile de genul se petrecut după ce persoana vătămată contactează un număr de telefon postat la un anunț pe OLX.

Așa s-a întâmplat și în cazul recent închis pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

”(…) în data de 29.11.2021 , ca urmare a vizionării unui anunț pe site-ul OLX privind închirierea unei cabane pentru revelion î persoana vătămată a vorbit cu o persoană necunoscută, prin intermediul aplicației WhatsApp, iar apoi i-a transferat în contul  suma de 2000 lei, cu titlul de avans pentru cabană.

Ulterior, cu ocazia deplasării, prietenii persoanei vătămate au aflat că au fost induși în eroare, anunțul fiind unul fictiv, iar persoana cu care au discutat Ia telefon nu a mai putut fi contactată.

Valoarea prejudiciului reclamat este de 2000 lei, sumă pe care persoana vătămată a declarat inițial că se constituie parte civilă în cauză, dar apoi suma i-a fost restituită prin intermediul aplicației Revolut.

Până în prezent au fost efectuate toate verificările, însă nu s-au putut obține date sau informaţii care să conducă la identificarea persoanei care a indus în eroare persoana vătămată”, se arată în motivarea instanței.

Magistrații au considerat că nu mai există un interes public în urmărirea cauzei și au dispus confirmarea renunțării la urmărirea penală în data de 3 noiembrie 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax