Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au reușit hackerii să compromită cardul bancar al unei persoane din Alba. Tranzacții de bani pe o platformă din Vietnam

Publicat

Cum au reușit hackerii să compromită cardul bancar al unei persoane din Alba.

Procurorii din Alba au cerut închiderea unui dosar pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic. O decizie a fost luată de magistrații Tribunalului Alba în data de 4 martie 2024.

Vezi și Țeapa ”investiții în acțiuni online”. Trei persoane înșelate cu ajutorul reclamelor false de pe rețelele sociale

Este vorba despre un dosar deschis după ce o persoană a devenit victima hackerilor. Hackerii ajung prin diverse metode la contrul victimei și reușesc să îl compromită.

De data aceasta banii au trași din contul victimei și cu ei s-au făcut tranzații către o platformă economică din Vietnam.

Din câte se pare persoana vătămată nu a comunicat nimănui datele de pe card și cel mai probabil ar fi vorba despre breșă găsită de hackeri.

Cum au reușit hackerii să compromită cardul bancar: Ce au reținut procurorii

La data de 13 iulie 2023, persoane necunoscute au folosit datele cardului bancar aparținând persoanei vătămate și au efectuat 3 tranzacții financiare frauduloase către comerciantul VNPAY GODEN VIETNAM, fără acordul persoanei vătămate.

Prejudiciul total cauzat este de 2430,15 lei. Cu ocazia audierii, persoana vătămată a menționat că a observat efectuarea tranzacțiilor frauduloase ca urmare a notificărilor primite prin aplicați Băncii Comerciale Române.

Totodată, a precizat că nu a autorizat efectuarea acestor plăți și nici nu a comunicat vreunei persoane datele cardului său. Din cuprinsul aceluiași mijloc de probă a rezultat că suma de bani aferentă tranzacțiilor i-a fost restituită de către bancă (suma de 2426,85 lei) urmare a refuzului la plată exprimat de victimă.

Banca nu a găsit un punct de compromitere al cardului

Banca a menționat că nu a identificat vreun punct de compromitere a cardului bancar și că în această speță fraudarea s-a realizat prin înrolarea cardului în wallet doar pe bază de OTP.

Decizia magistraților

Judecătorii Tribunalului Alba au admis cererea de închidere a dosarului, la solicitarea procurorilor. Ancheta ar fi costat prea mult, iar prinderea responsabililor ar fi aproape imposibilă.

Mai mult de atât, victima și-a recuperat banii. Drept urmare, dosarul a fost închis în data de 4 martie 2024.

Recomandați celor apropiați să aibă grijă pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici. Autoritățile au avertizat în repetate rânduri cu privire la aceste atacuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax