Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum erau sparte de hoți mașinile ridicate din Alba Iulia, în parcarea Primăriei, chiar dacă erau păzite de polițiști locali

Publicat

De patru ori au reușit trei bărbați din Alba Iulia să intre în parcul auto unde se depozitează mașinile ridicate din oraș de Poliția Locală și să fure bunuri din ele. 

Aceștia au intrat fără mari probleme și timp de trei ori nu au fost văzuți sau auziți de nimeni în timp ce spărgeau geamurile mașinilor pentru a sustrage diverse lucruri. 

Abia la a patra acțiune au fost surprinși de polițiștii locali, dar și atunci au reușit să fugă de la fața locului fără a fi prinși.

Potrivit reprezentanților primăriei parcarea a fost tot timpul păzită, chiar și la data comiterii faptelor, la începutul anului 2020. de polițiști locali. 

Faptele s-au produs în urmă cu trei ani, însă o condamnare a venit în data de 19 iulie 2023, iar motivarea instanței, Judecătoria Alba Iulia, a fost făcută publică.

Până la urmă polițiștii de la IPJ Alba i-au identificat pe aceștia, fiind vorba de trei bărbați care locuiesc în zona industrală a orașului, mai exact pe străzile de pe lângă fostul târg de vechituri din oraș.

În documentul instanței este detaliată ușurința cu care aceștia intrau în parcarea de mașini care erau ridicate de Poliția Locală Alba Iulia, spărgeau geamurile autoturismelor și apoi sustrăgeau diferite bunuri din ele.

Totul se întâmpla pe timp de noapte, într-o zonă publică a orașului, mai exact lângă Bazinul din Alba Iulia.

Doar a patra oară au fost surprinși de polițiștii locali, dar aceștia au fugit și scăpat.

Ce au reținut magistrații Judecătoriei Alba Iulia în motivarea instanței:

”1.În noaptea de 28/29.01.2020, în timpul nopții, în jurul orei 02:30, au pătruns prin escaladarea gardului în perimetrul parcului auto de pe bulevardul Republicii din Muncipiul Alba Iulia, unde sunt depozitate autoturismele ridicate de Poliția Locală Alba Iulia, şi după ce inculpatul a spart geamul drepta spate al autoturismului marca Opel, au demontat bara de protecţie faţă în vederea sustragerii catalizatorului, însă nu au reușit, deoarece au fost surprinși de organele de poliție locală și au fugit de la fața locului;

2.În noaptea de 18/19.01.2020, în jurul orei 23:00, inculpaţii  au pătruns prin escaladarea gardului în perimetrul parcului auto de pe bulevardul Republicii din Muncipiul Alba Iulia, unde sunt depozitate autoturismele ridicate de Poliția Locală Alba Iulia, și au sustras din autoturismele marca Dacia 1310 şi autoturismul marca Citroen, mai multe unelte, pe care le-au vândut în data de 19.01.2020 în talcioc cu suma de 70 lei, pe care au împărțit-o în mod egal.

3.În noaptea de 25/26.01.2020, în jurul orei 23.00, inculpaţii au pătruns prin escaladarea gardului în perimetrul parcului auto de pe bulevardul Republicii din Muncipiul Alba Iulia, unde sunt depozitate autoturismele ridicate de Poliția Locală Alba Iulia, și după ce inculpatul a spart unul dintre geamurile fiecărui autoturism, au sustras din trei autoturisme (două marca Opel şi un alt autoturism) mai multe unelte, precum chei, şurubelniţe, patente pe care le-au vândut în data de 26.01.2020 în talcioc cu suma de 100 lei, pe care au împărțit-o în mod egal.

4.În noaptea de 27/28.01.2020, în jurul orei 23:00, inculpaţii au pătruns prin escaladarea gardului în perimetrul parcului auto de pe bulevardul Republicii din Muncipiul Alba Iulia, unde sunt depozitate autoturismele ridicate de Poliția Locală Alba Iulia, și după ce inculpatul  a spart un geam, au sustras dintr-un autoturism marca Ford Transit, mai multe unelte, precum chei, şurubelniţe, patente.

De asemenea, s-a arătat că în data de 06.10.2021, în jurul orei 03.00, inculpatul  în timp ce se afla în zona semafoarelor din Piața Cetate din Alba Iulia , și-a însușit un card bancar pierdut de persoana vătămată, pe care ulterior l-a utilizat, fără consimțământul acestuia, respectiv a efectuat un număr de opt operațiuni financiare, achiziționând bunuri de consum de la magazinul Profi  prin efectuarea de plăți în modalitatea contactless, cauzând un prejudiciu de 600 lei”, se arată în motivarea instanței.

Cei trei au fost condamnați la pedepse cu suspendare.

Unul a primit trei ani de închisoare din cauza faptului că mai avea și alte condamnări, cel de al doilea inculpat un an şi 9 luni închisoare, iar cel de al treilea un an și cinci luni de închisoare, toate cu suspendare.

Momentan decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 20.07.2023 at 10:58

    La ce foloseşte închisoarea cu suspendare ? La faptul că poţi face orice, că justişia te scapă. În ce hal am ajuns, să nu fim pedepsiţi pentru acte împotriva legii. Trăiască PSD-ul !!

  2. Pamfil

    joi, 20.07.2023 at 14:10

    bun loc ati gasit sa le depozitati.
    Nu doar ca e o gluma proasta Justitia in Romania ci are si pedepse prea blande.
    Pentru recidivisti nu ar trebui sa existe mila. La unii trebuie taiate degete, maini, la alti si limbile (gen cei cu metoda „accidentul”).
    Putina corectie fizica (bici, par) nu strica recidivistilor. Apoi munca! Pai tu bai smechere ca sa te tin eu statul in puscarie la adapost, trebuie sa muncesti ca nu esti la pension.
    SI trebuie sa muncesti in plus ca sa recuperezi prejudiciu.

    Fara contopirea pedepselor! de ce in SUA se cumuleaza pedepse de zeci sau sute de ani?

  3. vaile

    joi, 20.07.2023 at 16:11

    ce frumos cu suspendare, saracii sa mai dea spargeri in continuare, poate le sparge si casa si masina la judecatori sau poate intra in casa peste ei si se mai intampla si nenorociri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax