Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum fura un minor din Alba Iulia o mașină în doar cinci minute. Câte lovituri a dat în câteva zile și ce pedeapsă a primit

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a fost condamnat pentru mai multe furturi sau tentative de furt auto, pe care le-a comis în primăvara și vara anului 2019, pe când avea doar 17 ani. 

Mai mult, din înregistrările telefonice efectuate în timpul anchetei, autoritățile au aflat că tânărul spărgea mașinile în doar cinci minute și le pornea prin legarea firelor. 

Deși când a fost prins tânărul a recunoscut faptele, în fața judecătorilor nu a mai ajuns deoarece nu a fost găsit.

Pe data de 20 august, magistrații Judecătoriei Alba Iulia i-au dat acestuia o primă pedeapsă pentru furturile comise.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 24 spre 25 mai, tânărul  a încercat să sustragă prin scurtcircuitarea firelor de contact autoturismul  marca Opel Zafira, parcat în Alba Iulia, a deteriorat contactul, a demontat casetofonul și a smuls capacul cutiei de siguranță.

2.În data de 25 mai, pe timp de noapte, acesta furat prin scurtcircuitarea firelor de contact autoturismul marca Volkswagen Golf 3, parcat în Alba Iulia, a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere pe drumurile publice, până în localitatea Orăștie din județul Hunedoara și retur, iar ulterior a abandonat autoturismul înapoi în Alba Iulia.

3. De asemenea, între  29 mai ora 20.00 și – 30 mai ora 08:00, pe timp de noapte, inculpatul a încercat să sustragă prin scurtcircuitarea firelor de contact autoturismul marca Volkswagen Golf 3, parcat în Alba Iulia, a tăiat firele electrice de la sistemul de contact și a smuls capacul cutiei de siguranță.

4. La o zi distanță, pe timp de noapte, a sustras autoturismul marca Volkswagen Golf 3, a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere pe drumurile publice, din Alba Iulia până în localitatea Orăștie din județul Hunedoara și retur, fiind însoțit de către  un prieten în calitate de pasager, iar ulterior a abandonat autoturismul în Alba Iulia.

5. Mai mult a încercat să fure prin scurtcircuitarea firelor de contact autoturismul marca Peugeot 206 parcat în Alba Iulia, dar nu a reușit și a sustras din interiorul autoturismului casetofonul marca Akai.

6. În noaptea 3 spre 4 iunie  a furat și a pornit cu ajutorul unei chei aflate în bord, autoturismul marca Seat Cordoba, parcat în Alba Iulia, a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere până în localitatea Orăștie din județul Hunedoara și retur, iar ulterior a vândut autoturismul către o persoană”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

Pentru faptele sale, fiind minor când le-a comis, adică în anul 2019, tânărul a fost condamnat la o măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducere fără carnet și furt în scop de folosință.

De asemenea, magistrații l-au condamnat și la plata a 1500 de euro, 5000 de lei, 50 de lei pentru daunele provocate celor ce le-a furat sau distrus sistemul electric de la mașini, dar și la plata unor cheltuieli de judecată.

Momentan decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax