Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum gestionează Grecia, sezonul estival din 2021. Ministrul Turismului: Intrarea în țară nu va fi condiționată de vaccin

Publicat

Grecia a propus o reuniune a Comitetului de gestionare a crizelor al Organizației Mondiale a Turismului, Madrid, pentru a pune la punct un plan de călătorie sigur pentru următorul sezon estival.

Ministrul turismului, Haris Theocharis, a prezentat propunerea detaliată pentru coordonarea esențială a guvernelor și a organismelor de stat cu industria turismului.

În calitate de președinte al echipei tehnice a comitetului care lucrează la deschiderea sigură a turismului în 2021, Theocharis a subliniat că propunerea de călătorie în această vară se bazează pe trei piloni: vaccinarea, interoperabilitatea datelor și testarea rapidă (antigen).

Oamenii care au fost vaccinați împotriva Covid-19 ar trebui să circule liber. Cu toate acestea, trebuie să clarificăm faptul că vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie, sau să fie o condiție prealabilă pentru călătorie”, a spus ministrul grec.

Inițiativa primului ministru grec

Ca parte a efortului de a relua activitatea turistică, Theocharis a propus un certificat de vaccinare, o inițiativă a prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis care a fost deja prezentată Consiliului European.

Theocharis a subliniat necesitatea adoptării unor reguli comune pentru eliberarea certificatului de vaccinare, precum și a condițiilor acestuia și a posibilelor utilizări.

În același timp, Atena face presiuni pentru o revenire rapidă la libera circulație în Europa, cu scopul de a relua călătoriile între toate țările Uniunii Europene până pe 15 iunie, acolo unde este posibil.

Prim-ministrul grec, într-o comunicare pe care a avut-o cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi cerut accelerarea tuturor inițiativelor, pentru ca viitorul sezon turistic să nu se piardă.

”Vaccinarea nu va fi o condiție prealabilă (pentru a intra în Grecia – n.red.)”, a subliniat ministrul turismului.

„Prin urmare, am început discuția acum, astfel încât să putem lua o decizie înainte de începerea sezonului turistic”, a spus el.

„Acum trebuie să fim de acord cu reguli comune și să atingem nivelul de coordonare necesar pentru a avea un sezon turistic de succes. Vă pot asigura că acest sezon va fi mai bun decât 2020” – a adăugat acesta.

Sursă: greekreporter.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax