Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum începe școala în septembrie. Precizările ministrului Sănătății despre desfășurarea cursurilor din toamnă

Publicat

Elevii încep școala din 5 septembrie, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări despre reguli în contextul în care numărul cazurilor COVID a crescut în ultima perioadă.

Potrivit ministrului, școlile se vor deschide cu prezență fizică pentru toți elevii, din toată țara.

Nu vor mai exista închideri ale școlilor generalizate. În județele în care numărul de paturi destinate bolnavilor COVID va fi ocupat în procent de 75, „pentru o scurtă perioadă de timp școlile vor fi închise”, până când indicatorul scade sub această valoare.

„Trebuie să acționezi chirurgical, dacă se poate spune așa, oprești școala, oprești transmiterea, două-trei săptămâni după care reiei cursurile, și nu în toată țara, ci strict într-un județ unde ai un număr mare de cazuri în spital”, a explicat Rafila, potrivit edupedu.ro.

Acesta a mai spus că numărul de infecții nu mai este un indicator, nu se mai pune problema de școală online, ci doar de ”închiderea (școlilor – n.r.) pentru o perioadă extrem de limitată”, la peste 75% grad de ocupare al paturilor din spital, până la scăderea acestuia.

Masca de protecție

Ministrul a mai spus că purtarea măștii de protecție rămâne o recomandare.

”Vor fi aceleași recomandări la care insistăm și eu sunt bucuros să constat în viața de zi cu zi că sunt multe locuri închise, multe spații închise, chiar și în mijloacele de transport în comun; am văzut, chiar și în piețe mai aglomerate, persoane care poartă mască și o poartă corect. Asta este soluția, chiar dacă acum e puțin mai dificil, vă dați seama: e vară, e greu de purtat mască, dar cred că dacă insistăm și oamenii înțeleg că este într-adevăr pentru protecția proprie sau a comunității, a colectivității în care trăiesc, cred că va exista o mult mai mare aderență la utilizarea măștii, decât la impunerea utilizării măștii într-un moment în care nervii sunt destul de întinși și în care gradul de acceptabilitate al unei măsuri care pare coercitivă cred că este destul de redus”, a spus Rafila.

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de COVID a fost în creștere, observându-se o stagnare în ultimele zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax