Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum le sunt respectate drepturile angajaților din România comparativ cu alte state europene, potrivit statisticilor

Publicat

angajati-600x400 În privința respectării drepturilor angajaților, România are unul dintre cele mai scăzute rating-uri din UE, situându-se pe penultimul loc, alături de Polonia în rândul statelor în care dreptul muncii e încălcat sistematic.

Din statele membre ale Uniunii Europene, doar Grecia se situează înaintea României, fiind singura țară în care nu există garanția dreptului muncii (la fel ca în Turcia, Ukraina sau Belarus).

La celălalt capăt, adică în categoria statelor în care dreptul muncii e încălcat doar uneori, se situează Franța, Austria, Germania, țările nordice, dar și state din fostul bloc socialist, precum Slovacia, Lituania sau Estonia.

Pe lângă faptul că drepturile angajaților sunt încălcate sistematic, România are și cea mai mică compensație a angajaților din toate statele membre ale Uniunii Europene (2014).

compensarea angajatilor romania pib Cu o compensație a angajaților reprezentând doar 31,3%% din PIB, România se situează la coada clasamentului european, la mare distanță față de media europeană (47,9%).

În cazul statelor precum Franța sau Germania, procentul trece de 50%.  Statele vecine, Ungaria și Bulgaria, au o compensație de 43,7% respectiv 40%.

sursa: realitatea.net, monitorsocial.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax