Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Cum motivează CJ Alba o deplasare a șefilor în Germania: Participă la omagierea căderii zidului, la 140 de kilometri de Berlin

Publicat


sediul CJ, prefectura AB

O delegație a Consiliului Județean Alba, în frunte cu Ion Dumitrel, va pleca la sfârșitul lunii ianuarie în Germania, pentru a participa la aniversarea a 30 de ani de la Revoluția care a dus la căderea Zidului Berlinului.

Căderea Zidului a avut loc pe 9 noiembrie 1989, (ziua oficială când zidul a fost luat cu asalt de mii de oameni), iar evenimentele complexe dedicate acestei sărbători au avut loc în Germania, timp de o lună, în noiembrie anul trecut.

Delegația din Alba pleacă însă în Germania în perioada 27 ianuarie – 1 februarie 2020. Mai mult, locul în care delegația județului omagiază căderea zidului, Prignitz, este la 140 de kilometri de Berlin.

Câțiva șefi ai unor instituții din Alba vor merge în Germania unde vor participa la aniversarea a 30 de ani de la Revoluția care a dus la căderea zidului Berlinului. Invitația la eveniment a fost făcută de oficialii Districtul Prignitz, despre care cei din Alba spun că organizează ceremoniile, însă cheltuielile de deplasare vor fi plătite din bugetul județului.

Participarea la eveniment a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Județean Alba, iar cheltuielile de deplasare vor fi suportate din bugetul propriu al judeţului pentru anul 2020. Valoarea acestora nu este însă precizată în proiectul de hotărâre.

 • ”Astfel, prin adresa nr. 26679 din data de 03 decembrie 2019, transmisă de domnul Torsten Uhe , președintele Districtului Prignitz, se oferă Județului Alba oportunitatea de a participa la evenimentul festiv cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la revoluția care a dus la căderea zidului Berlinului, tema acestui eveniment fiind: libertate, pace și Europa. Acest eveniment reprezintă pentru sute de oameni de la stânga și dreapta Elbei, din est si vest, din Brandenburg și Niedersachsen, încheierea definitivă a Războiului Rece, o binecuvântare și o șansă pentru pace în Europa!”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Cine merge în Germania. Potrivit documentului citat, județul Alba va fi reprezentat la evenimentul din Germania de: președintele CJ, Ion Dumitrel; secretarul general al județului, Vasile Bumbu; consilierul de cabinet al președintelui CJ, George Șinca; managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal; directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Gabriel Tiberiu Rustoiu; consilierul pe relaţii internaţionale, diaspora, relaţii publice şi comunicare, Cornelia Carmen Mădăraș și şefa Serviciului dezvoltare, programe şi guvernanța corporativă, Elisabeta Ana Androne.

Invitația nu a fost însă atașată la proiectul hotărârii. Deplasarea de va face cu două mașini ale instituției.

Județul Alba și Landul Brandemburg au o colaborare destul de veche. În 12 aprilie 2019, o delegație din Prignitz a vizitat județul Alba.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. sile

  miercuri, 15.01.2020 la 21:41

  https://www.berlin.de/ba-mitte/ueber-den-bezirk/erinnerungskultur/gedenktage/artikel.109753.php

  Faptul ca nu stiu la ce participa ma umple de incredere cand ma gandesc la viitorul judetului.

 2. ioan

  joi, 16.01.2020 la 13:38

  dar nu mai bine va dadeau voua banii sa-i laudati asa cum fac altii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate