Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum motivează CJ Alba o deplasare a șefilor în Germania: Participă la omagierea căderii zidului, la 140 de kilometri de Berlin

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

O delegație a Consiliului Județean Alba, în frunte cu Ion Dumitrel, va pleca la sfârșitul lunii ianuarie în Germania, pentru a participa la aniversarea a 30 de ani de la Revoluția care a dus la căderea Zidului Berlinului.

Căderea Zidului a avut loc pe 9 noiembrie 1989, (ziua oficială când zidul a fost luat cu asalt de mii de oameni), iar evenimentele complexe dedicate acestei sărbători au avut loc în Germania, timp de o lună, în noiembrie anul trecut.

Delegația din Alba pleacă însă în Germania în perioada 27 ianuarie – 1 februarie 2020. Mai mult, locul în care delegația județului omagiază căderea zidului, Prignitz, este la 140 de kilometri de Berlin.

Câțiva șefi ai unor instituții din Alba vor merge în Germania unde vor participa la aniversarea a 30 de ani de la Revoluția care a dus la căderea zidului Berlinului. Invitația la eveniment a fost făcută de oficialii Districtul Prignitz, despre care cei din Alba spun că organizează ceremoniile, însă cheltuielile de deplasare vor fi plătite din bugetul județului.

Participarea la eveniment a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Județean Alba, iar cheltuielile de deplasare vor fi suportate din bugetul propriu al judeţului pentru anul 2020. Valoarea acestora nu este însă precizată în proiectul de hotărâre.

  • ”Astfel, prin adresa nr. 26679 din data de 03 decembrie 2019, transmisă de domnul Torsten Uhe , președintele Districtului Prignitz, se oferă Județului Alba oportunitatea de a participa la evenimentul festiv cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la revoluția care a dus la căderea zidului Berlinului, tema acestui eveniment fiind: libertate, pace și Europa. Acest eveniment reprezintă pentru sute de oameni de la stânga și dreapta Elbei, din est si vest, din Brandenburg și Niedersachsen, încheierea definitivă a Războiului Rece, o binecuvântare și o șansă pentru pace în Europa!”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Cine merge în Germania. Potrivit documentului citat, județul Alba va fi reprezentat la evenimentul din Germania de: președintele CJ, Ion Dumitrel; secretarul general al județului, Vasile Bumbu; consilierul de cabinet al președintelui CJ, George Șinca; managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal; directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Gabriel Tiberiu Rustoiu; consilierul pe relaţii internaţionale, diaspora, relaţii publice şi comunicare, Cornelia Carmen Mădăraș și şefa Serviciului dezvoltare, programe şi guvernanța corporativă, Elisabeta Ana Androne.

Invitația nu a fost însă atașată la proiectul hotărârii. Deplasarea de va face cu două mașini ale instituției.

Județul Alba și Landul Brandemburg au o colaborare destul de veche. În 12 aprilie 2019, o delegație din Prignitz a vizitat județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. sile

    miercuri, 15.01.2020 at 21:41

    https://www.berlin.de/ba-mitte/ueber-den-bezirk/erinnerungskultur/gedenktage/artikel.109753.php

    Faptul ca nu stiu la ce participa ma umple de incredere cand ma gandesc la viitorul judetului.

  2. ioan

    joi, 16.01.2020 at 13:38

    dar nu mai bine va dadeau voua banii sa-i laudati asa cum fac altii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax