Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum motivează Tribunalul Alba invalidarea lui Ponoran pentru Senat: Orice altă decizie ar lipsi de efecte activitatea ANI

Publicat

”Orice altă decizie ar lipsi de efecte activitatea ANI”: Motivul pentru care Tribunalul Alba a invalidat candidatura liberalului Silviu Ponoran, la alegerile pentru Senatul României. 

Mai pe scurt instanța care a spus că Ponoran poate fi primar la Zlatna pentru încă patru ani a decis că acesta nu poate candida la Senat. Motivul pentru care nu poate candida la Senat este decizia ANI prin care Ponoran a fost găsit în conflict de interese. 

Contestația prin care s-a cerut invalidarea acestuia la senat a fost depusă de PSD Alba. Aceștia au cerut ca Tribunalul Alba să constate că Ponoran este în conflict de interese după decizia definitivă din 2021.

CITEȘTE ȘI: Silviu Ponoran, validat în funcția de primar al orașului Zlatna. Hotărâre definitivă la Tribunalul Alba

În data de 17 octombrie, magistrații Tribunalului Alba au admis contestația formulată de PSD Alba.

Judecătorul de la Tribunal nu a trecut peste decizia ANI

În linii mari, judecătorul de la Tribunalul Alba a decis să nu treacă peste decizia ANI. Mai pe scurt instanța care a spus că Ponoran poate fie primar la Zlatna pentru următorii patru ani, a precizat că acesta ”nu mai poate ocupa o funcție electivă” timp de trei ani.

”(…) rezultă că, de la data încetării mandatului de primar din perioada 2020 – 2024, pe o perioadă de trei ani, domnul Silviu Ponoran nu mai poate ocupa o funcție electivă, intervenind, astfel cum a reținut ICCJ în decizia amintită anterior ” decăderea din dreptul de a accede la o funcţie electivă.”, pentru o perioadă de trei ani, aceasta fiind perioada stabilită de lege pentru care a fost stabilită interdicția (…)

(…). Orice altă interpretare ar lipsi de efecte activitatea ANI și constatarea legalității rapoartelor de evaluare emisă de acestea printr-o hotărâre judecătorească definitivă, sensul acestora fiind acela de a limita accesul la funcțiile publice elective, pentru o perioadă determinată, prevăzută de lege, a persoanelor cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau starea de conflict de interese.”, se arată în decizia pe scurt a Tribunalului Alba.

În acest punct, Silviu Ponoran nu mai poate fi retras de pe lista de candidați pentru Senatul României, listă care a fost deja depusă. După alegeri, în cazul în care PNL obține destule voturi pentru alegerea sa, Ponoran nu ar putea fi validat în funcția de senator.

Totuși, validarea sau nevalidarea lui Silviu Ponoran, va fi decisă în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, deoarece decizia Tribunalului Alba nu a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    vineri, 18.10.2024 at 14:05

    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate