Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum motivează un bărbat faptul că a fost prins sub influența drogurilor la volanul unui BMW, pe Autostrada A1, Sebeș-Sibiu

Publicat

Un bărbat a fost recent trimis în judecată pentru conducere unui autoturism sub influența stupefiantelor. Bărbatul a fost depistat pe Autostrada A1, Sebeș-Sibiu în data de 22 martie 2022. 

Recent dosarul a trecut la Judecătoria Sebeș de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Potrivit motivării instanței, ”în drept s-a reţinut că fapta inculpatului, constând în aceea că, în data de 22.03.2022, în jurul orei 12:20, a condus autoturismul marca BMW, cu numărul de înmatriculare pe autostrada A1 Sibiu -Deva, deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive, fiind depistat pozitiv în mostra de sânge, pentru cocaină și metaboliți și pentru metamfetamină, respectiv pozitiv în mostra de urină, pentru metamfetamină și metaboliți de cocaină, astfel cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, ”cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, însă a arătat că nu a avut reprezentarea că în momentul conducerii autoturismului i-ar fi fost influențată capacitatea de a conduce, a declarat că în urmă cu câteva zile și-ar fi sărbătorit ziua de naștere în Ungaria, prilej cu care a consumat băuturi alcoolice, însă nu a consumat droguri și consideră că cineva i-ar fi pus droguri în băutură.

Nu poate fi reținută simpla afirmație a inculpatului în acest sens, fără niciun suport probator; de altfel, în cazul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanțe psihoactive, norma incriminează acțiunea de conducere a autovehicului de către o persoană care a consumat substanțe cu efect psihoactiv și nu condiționează răspunderea penală de existenta unor cerințe suplimentare, precum afectarea sau nu a capacității de conducere a subiectului activ”, se mai arată în motivarea instanței.

În data de 1 octombrie 2022, magistrații Judecătoriei Sebeș au dispus începerea judecății dosarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax