Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum ne afectează psihic trecerea la ora de vară. Suntem mai iritați, mai nervoși și mai predispuși la accidente

Publicat

ora de vara

Organismul uman poate fi afectat odată cu trecerea la ora de vară, spun psihologii. Diminuarea somnului cu o oră ne predispune, pe lângă oboseală, la o stare de iritabilitate, nervozitate și stres.

Riscul accidentelor este crescut în următoarele două săptămâni, așa că trebuie să fim mai atenți, însă partea bună este că atât psihicul, cât și fizicul nostru se vor adapta până la urmă la noua oră.

Diminuarea somnului cu o oră

”Sunt foarte multe studii efectuate și cercetări la diferite universități, care atestă faptul că starea de oboseală, eliminarea acestei ore de somn ridică pragul de stres al fiecăruia. Există persoane care simt o stare de iritabilitate mult mai mare, o stare de nervozitate, această stare de oboseală care nu este deloc trăită sau plăcut resimțită de aproape nimeni.

Există și un risc al acidentelor, în prima și a două săptămâna, de muncă, un risc mai mare al accientelor de circulație, toate confirmă, studiile făcut de cercetători de la universități diferite, din această eliminare acestei ore, din această trecere.

Ea nu are atât de multe, nu se găsesc efectele benefice, cel puțin din punct de vedere medical deși sunt și păreri de cealaltă parte care susțin adaptabilitatea”, a explicat pentru Digi24, Mihaela Săhlean, psiholog.

Pentru a evita aceste neplăceri, psihologii recomandă să ne trezim cu câte 10-15 minute mai devreme în fiecare zi. De asemenea, ar fi bine să ne aflăm cât mai mult contact cu natură, aerul, sportul. Organismul nostru, psihicul nostru să se adapteze mult mai ușor.

În acest weekend, în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, s-a schimbat ora. România a trecut la ora oficială de vară 2019, iar ceasurile s-au dat înainte cu o oră. Astfel, ora 3:00 a devenit ora 4:00. În perioada orei de vară din 2019, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2019 (ultimul weekend din octombrie), vom reveni la ora de iarnă.

Sursă: digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax