Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum pot afla contribuabilii dacă au sau nu datorii la stat. Trei metode prin care puteți solicita Fiscului informațiile

Publicat

anaf Relaţia românilor cu Fiscul este întotdeauna complicată. Experienţa demonstrează că, dacă unele decizii de impunere ale ANAF se mai rătăcesc pe drum, cele de executare a datoriilor ajung întotdeauna la cel care trebuie să plătească.

Contribuabilul poate afla ce datorii are la Fisc prin trei metode:

– prima metodă presupune un drum la administraţia fiscală de care aparţine. Acolo, pe baza CNP şi a adresei, funcţionarul îi spune ce are de plătit.

– a doua metodă necesită un calculator conectat la internet și un cont pe site-ul ANAF, în spațiul virtual. Contribuabilul are nevoie de numărul de înregistrare a unei declaraţii de venit mai veche. Există însă şi un incovenient, respectiv acesta va trebui să intre periodic în cont. Se consideră că Fiscul l-a anunţat deja despre sumele datorate. Penalităţile şi dobânzile se calculează din a 60-a zi.

– cea de-a treia metodă reprezintă telefonul la secţia financiară. Contribuabilul vorbeşte prin telefon cu inspectorul fiscal repartizat, care îl anunţă apoi prin email sau poştă ce datorii are.

ANAF poate comunica deciziile de impunere, somațiile sau notificările prin trei modalități: scrisoare recomandată cu confirmare de primire, electronic, dar numai la cererea contribuabilului, şi anunţ la mica publicitate.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax