Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum pot câștiga șoferii amendați pentru lipsa rovinietei procesele cu CNADNR. Semnatura electronică nu este valabilă

Publicat

rovinieta-control Semnăturile electronice nu sunt valabile, chiar şi în situaţiile în care contravenţia a fost constatată prin mijloace video, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acest verdict îi ajută pe șoferii care au fost surprinși de camerele video pentru rovinietă instalate pe şosele care s-au trezit cu amenzi de la CNADNR, toate semnate electronic, și care se află în proces cu compania de drumuri.

Mai mulţi şoferi s-au trezit cu amenzi sau direct cu executări silite pentru că au circulat fără rovinietă cu ani în urmă, fără însă ca CNADNR să îi informeze în mod legal despre faptul că au fost amendaţi. Din această cauză, s-au deschis mai multe procese, şoferii fiind în prezent ajutaţi şi de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din februarie 2015, care stabileşte că un proces verbal care nu este semnat de mână de un agent constatator este nul de drept, chiar dacă contravenţia a fost constatată prin mijloace video – camerele pentru rovinietă instalate pe şosele. Decizia instanţei supreme a venit tocmai după ce Avocatul Poporului a semnalat exact problema că pe unele procese verbale trimise acasă şoferilor se menţionează că au fost semnate electronic.

Un astfel de şofer a câştigat în primă instanţă procesul cu CNADNR, după ce contestase procesul verbal de contravenţie, arătând instanţei că pentru o abatere din 2011, s-a trezit direct executat silit de CNADNR tocmai în 2014, fără să fi fost vreodată înştiinţat că a încălcat legea. Astfel, pe lângă amenda de 350 de lei (28 de euro pentru o rovinietă pe un an, plus amenda de 250 de lei), şoferul trebuia să plătească şi costurile executorilor judecătoreşti, adică încă 370 de lei – în total 735 lei.

sursa: gândul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. George

    miercuri, 23.09.2015 at 16:28

    Si cum pot castiga soferii amendati??

    • aaa

      joi, 24.09.2015 at 09:00

      In instanta. Daca faceai un mic efort intelectual iti dadeai singur seama de asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax