Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum pot fanii fotbalului să influențeze rezultatele meciurilor? (P)

Publicat

Nu doar că fanii unei echipe de fotbal pot influența sfârșitul meciului, dar există echipe care ar putea oricând să refuze să joace un meci important dacă suporterii nu pot veni să vadă meciurile sau să participe la spectacolul oferit de galerie. Foarte mult timp ne-am întrebat de ce jucătorii depind atât de mult de atmosfera pe care o creează o galerie, dar s-a dovedit că răspunsul este mai evident decât ne-am închipuit. Pur și simplu le oferă senzația că joacă pentru cineva și există oameni care chiar iubesc modul în care aceștia joacă. Le dă un scop.

Cum impactează fanii jocul

În primul rând, din punct de vedere vizual, fanii și suporterii pot să îți ofere un sentiment de responsabilitate numai dacă intri pe teren în calitate de jucător. Dacă ești în cazino și joci Book of Ra free nu ai parte decât de un spectacol pe ecran. Dar dacă ești unul dintre jucătorii de pe teren, când intri pe gazon și vezi mii de oameni care așteaptă ca tu să joci, vei fi complet dat pe spate și te vei simți ca și cum datorezi ceva acelor oameni pentru că au venit și au plătit un bilet pentru a te vedea.

Practic, cam acesta este modul pozitiv în care fanii pot influența mai mult sau mai puțin jocul. Dar există și un mod negativ prin care meciul poate fi afectat, iar acesta poate avea foarte multe forme și surse. În primul rând, trebuie să recunoaștem că fotbalul este unul dintre cele mai violente sporturi, iar majoritatea actelor violente se întâmplă în exteriorul stadionului și chair în contextul unde meciul nu are nicio legătură. Este vorba despre galeriile rivale care nu ratează niciodată o ocazie pentru a-și putea reaminti una alteia cât de mult se urăsc.

Au existat foarte multe situații în care din cauza incidentelor violente ce au avut loc în gelerii, echipele au ajuns să plătească un preț prea mare. Au fost cazuri care s-au soldat cu decese, scandaluri provocate de bătăi între galerii care s-au concluzionat cu penalizarea echipei ce a primit amenzi. Mai mult decât atât, echipele riscă să nu mai aibă voie să joace cu spectatori, ceea ce nimeni nu își dorește.

Intimidare

Dacă principalul obiectiv este să îți susții echipa și să arăți că o iubești pentru a o motiva, aceleași acțiuni au efecte și de partea cealaltă a monedei. Adică în momentele în care galeria, suporterii și toți fanii se unesc pentru a crea un mediu intimidant pentru echipa oaspete. Începând de la spectacole de galerie care sunt susținut de mii de oameni care cântă și până la momente dramatice în care jucătorii adverși sunt loviți de obiecte aruncate din tribune, înjurați sau chiar scuipați la intrarea pe teren.

Nu s-a întâmplat doar o dată ca un jucător să fie lovit de o brichetă, să fie înjurat sau huiduit de 10.000 de oameni în același timp. Evident că vei fi demoralizat, dar asta se întâmplă cu bună știință. De aceea vei vedea mereu că echipele care joacă acasă au mereu șanse mai mari de câștig. Pentru că moralul este mai mare, motivația este la un nivel mai mare, iar oaspeții sunt mereu cei care știu cel mai bine acest lucru. Iar dacă spectatorii echipei gazdă au și o reputație de temut, cum crezi că vei intra pe teren?

Ce trebuie să iei în considerare dacă pariezi

Acum, dacă ești unul dintre pariorii care este afectat de meciurile stricate din cauza scandalurilor provocate de fanii din tribune, nu prea poți face mare lucru. Agentul de pariuri îți va acorda probabil o cotă 1 care nu îți va afecta biletul, dar probabil va scădea destul de mult suma pe care o vei câștiga. Ceea ce este mai important este cum te poziționezi tu în fața unei oferte de meciuri care se dispută între echipe unde fanii și galeriile chiar pot face diferența. Deci ce trebuie să faci pentru a putea specula corect rezultatul fiecărui astfel de meci?

În primul rând, va trebui să înțelegi că echipele care joacă acasă sunt mereu favorizate de factorul motivator pe care cu toții îl înțelegem. Când joci acasă, nu trebuie nici măcar să mergi în deplasare în țară. Echipa oaspete își obosește jucătorii chiar și cu drumul de deplasare pentru a juca meciul.

Apoi, trebuie să îți dai seama cât de motivate sunt echipele să câștige. Dacă echipa gazdă nu este obligată să câștige, ai putea forța un pariu care să ofere oaspeților șansa de a marca.

Concluzie

Indiferent de cine joacă în deplasare sau cine joacă acasă, spectatorii își doresc să aibă parte de spectacol, dar și mai mult decât atât, își doresc ca echipa lor să câștige. Iar acea presiune poate face orice echipă să câștige. Chiar dacă este vorba despre adversari precum Barcelona sau Real Madrid. Chiar și aceste echipe pierd în deplasare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate