Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum pot solicita absolvenții de liceu să vadă lucrările de la Bacalaureat 2020. Model de cerere

Publicat

laptop calculator

După publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2020, absolvenții de liceu pot solicita, dacă doresc, să vadă lucrările corectate. Solicitările pot fi transmise până miercuri, 8 iulie.

După aprobarea cererilor, vor putea vedea lucrările în perioada 16-17 iulie.

Vezi Model de cerere pentru vizualizarea lucrărilor la Bacalaureat 2020.

În cerere, candidații semnează pentru a avea dreptul să vadă lucrarea, dar nu au voie să o fotografieze sau să întrebe profesorul care îi va asista, în timpul în care își consultă lucrarea, despre punctajul acordat sau corectura făcută, scrie edupedu.ro.

Cererile se transmit electronic la centrele de examen unde candidații au susținut probele și se înregistrează la secretariatele acestora.

Procedura de vizualizare a lucrării presupune digitalizarea foii de examen. Lucrările vor fi scanate în centrele de evaluare unde au fost corectate, urcate pe un FTP (File Transfer Protocol, adică protocol pentru transferul fişierelor prin internet) și accesate din școala stabilită să fie centru de vizionare în momentul în care ajunge candidatul.

Reamintim că la Bacalaureat 2020 a fost înregistrat un număr record de contestații: peste 62.000 la nivel national și peste 1.200 în Alba (au fost 2.500 de candidați la examen, în județ). Potrivit sursei citate, aproape 10% din totalul notelor contestate la nivel national au modificări peste un punct.

Vezi TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2020. Rată de promovare 71,8%, mai mare după contestații, în județ

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020 în Alba a crescut la peste 71%, după rezolvarea contestațiilor, de la 69,07% cât era la momentul publicării primelor rezultate. Numărul notelor de 10 (zece) a crescut cu 15 (sunt 121 candidați cu nota 10 la proba obligatorie a profilului, față de 119 anterior și 149 cu nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării, față de 136, înainte de contestații; mai sunt 22 de note de 10 la proba de română și 3 la maternă). Dintre cei 2.642 de candidați înscriși, s-au prezentat 2.507 de candidați (2.132 de candidați din promoția curentă, respectiv 375 de candidați din promoțiile anterioare).

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax