Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cum pot verifica restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați, pentru a putea deschide 100%. Cîțu: Putem să avem o aplicație

Publicat

Restaurantele ar putea să verifice fiecare client într-o bază de date, cu CNP-ul introdus într-o aplicație, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu la Constanța, după o ședință cu autoritățile locale și reprezentanții industriei HORECA.

Premierul a fost întrebat cum vor ști restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați pentru a putea deschide la capacitatea de 100%.

„Este o propunere pe care o vom discuta vineri, vom avea soluții.

S-ar putea să existe aplicații. Azi se știe că se poate verifica în aplicație, cu un simplu CNP.

Ne gândim să o facem și mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluții, să vedem care va fi forma pentru a redeschide restaurantele. Cred că s-ar putea face o aplicație, dar acum cu CNP se poate verifica dacă cineva e vaccinat în aplicația pe care o avem”, a răspuns Florin Cîțu.

Întrebat dacă în aceste condiții, s-ar putea considera o discriminare față de turiștii nevaccinați, premierul a răspuns: „Propunerile pe care noi le facem le-am văzut și în alte țări care au rată avansată de vaccinare. În Israel erau și penalități, noi nu facem asta. Trebuie să înțelegem propunerile în contextul campaniei de vaccinare”.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax